Muğla Müzesi'nden Stratonikeia'ya Pullu Tanıtım

Muğla Müze Müdürlüğünün kuruluşunun 20| yılı anısına posta pulu hazırlandı.

Muğla Müze Müdürlüğünün kuruluşunun 20| yılı anısına hazırlanan posta pulunda, Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde bulunan Helenistik döneme ait mermer mezar stelinin fotoğrafına yer verildi.

Tasarımı Muğla Müzesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan pulların basımını da PTT üstlendi.
Muğla Müze Müdür Vekili Esengül Yıldız Öztekin, posta pulunun tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, pulun tanıtımının, 18-24 Mayıs'ta kutlanan Müzeler Haftası'nda yapılmasının planlandığını, Soma'daki maden faciası nedeniyle ertelendiğini bildirdi.
Öztekin, müzenin kuruluşunun 20| yılı dolayısıyla farklı bir çalışma yapmayı istediklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Stratonikeia Antik Kenti'ndeki kurtarma kazılarında çıkmış bir mezar stelini pulun üzerinde obje olarak kullanmayı düşündük. Böylelikle hem müzemizin tanıtımını ve Stratonikeia Antik Kenti'nin önemini vurgulamak istedik hem de pulu kullanarak göndermiş olduğumuz gönderilerde Türkiye'nin her tarafı, hatta yurt dışına da göndererek tanıtımına katkı sağlamayı düşündük."
Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt de pulda kullanılan mermer mezar stelinin antik kentin en güzel eserlerinden olduğunu kaydetti.

Söğüt, "Bu bir zenginin mezar steli ve yaklaşık 2 bin 100 yıllık. Böylelikle Stratonikeia ile müze arasında güzel bir birliktelik sağlanmış oluyor. Ayrıca eser de ölümsüz hale gelmiş oluyor. Bu eser şu anda Muğla Müzesi'nde sergileniyor" dedi.

Kaynak: AA