Melikgazi Belediyesi'nden 'Adres Değişikliği' Uyarısı

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Emlak ve Gelir Müdürlüğünde emlak, reklam ve çevre temizlik vergi mükelleflerinin beyanlarında güncelleme yaptıklarını söyledi.

Melikgazi Belediyesi'nden 'Adres Değişikliği' Uyarısı

Mükelleflerin verdikleri beyanlarda yeni düzenlemeleri belirtmedikleri ve bilgi vermediklerini bunun sonucu olarak bir takım sıkıntıya girdiklerini belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi Emlak ve Gelir Müdürlüğümüz mükelleflerde güncelleme çalışması yapmaktadır. Yapılan çalışmalarda birçok mükellefin adres değişikliklerini bildirmedikleri tespit edilmiştir. Belediye açısından büyük sorun olmamakla birlikte okul kaydı, araçlarda plaka alımı ve benzer birçok işlem de adres değişikliği ortaya çıkınca, mükellefler para cezası ödemektedirler. Bunun için adres değişikliklerinizi mutlaka hem belediyelere hem de nüfus müdürlüğüne bildiriniz” dedi.

Süresi içerisinde beyanda bulunmamak veya gerçeğe aykırı adres beyanında bulunmanın suç olduğunu ifade BaşkanDr. Memduh Büyükkılıç, aynı binada ayrı bir daireye taşınılmasında dahi adres değişikliği olduğunu kaydetti.

Memduh Büyükkılıç ayrıca, adres değişikliğinin 20 gün içerisinde yapılması gerektiğini ve adres değişikliği yapmayanların idari para cezası ödeme zorunluluğunda olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA