Mahalleliden Baz İstasyonu Tepkisi

Erzurum’un Dadaşkent semtinde bir telekomünikasyon şirketi tarafından reklam panosu görünümlü baz istasyonu yapılması mahalle halkının tepkisine neden oldu.

Mahalleliden Baz İstasyonu Tepkisi

Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent semti Saltuklu Mahallesi üzerine bir telekomünikasyon şirketi tarafından reklam panosu diye baz istasyonu yapılması, mahalle halkının tepkisine neden oldu. Mahalleliler, yapılacak olan baz istasyonu için birkaç kişinin mahalleye gelip mahallede kazı yaptığını ve bu kazıları gizli yapıp kimsenin anlamaması için de üstleri toprakla kapattıklarını söylediler.

Mahalle sakinlerinden Uğur Ağgön, evinin yanında yapılan baz istasyonun kendileri için büyük bir tehlike olduğunu ifade ederek, eşinin hamile olduğunu ve binada küçük yaşta çocukların bulunduğunu söyledi.

Ağgön, “Evimizin yanına birkaç gün öncesinde birileri tarafından kazı yapıldı. Biz ne olduğunu öğrenmek için kazı yapılan yere gittik ve bize arsa sahibi ile görüşülüp anlaşıldığını ve reklam panosu yapıldığı söylendi. Daha sonra kazı yapan kişilerin mahalleye tekrar gelerek reklam panosu görünümlü baz istasyonu yapılacağını söylemesi üzerine bütün mahalle sakinleri olarak ne yapacağımızı şaşırdık. Baz istasyonunun yapılmasını istemiyoruz. Bu baz istasyonunu mahallenin ortasına yapacakları yerine gidip şehrin dışında bir yere yaparak insanlara zarar vermesinler. Biz bu istasyonun buraya yapılmaması için gerekli bütün mücadeleyi vereceğiz” dedi.


Kaynak: İHA