Kosova’da Binlerce Kişiye İftar

Mamak Belediyesi kardeş belediye Kosova Wushtrria’da dördüncü kez iftar çadırı kurdu.

Kosova’da Binlerce Kişiye İftar

Ramazan heyecanının iftardan sonra sokaklara taştığı Wushtrria’da bu yıl bir kez daha binlerce Kosovalı aynı sofrada iftar açtı. Kosovalı Müslümanlarla oruç açan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, AK Parti Grup Sözcüsü Hamza Aydoğdu, meclis üyeleri, Mamak Müftüsü Muharrem Genç ve heyet eşlik etti. Ramazan ayı boyunca her gün 500 kişiye iftar etme olanağı sağlayan iftar çadırından dolayı Wushtrri Belediye Başkanı Bajram Mulaku, Akgül’e teşekkür etti. Kosova ile aynı tarihin, aynı kültürün, aynı medeniyetin, aynı değerlerin ortak mirasçıları olduklarını kaydeden Akgül, kardeş belediyecilik kapsamında Mamak’tan Kosova’ya gönül ve barış köprüsü kurduklarını söyledi.

Akgül, “Biz Türkiye’de bulunan, siz de Kosova’da bulunan aynı ailenin kardeşleriyiz. 4 yıldır Balkanlarda, binlerle, aynı sofrada suyumuzu ve ekmeğimizi paylaşıyoruz. İnanıyorum ki bu akrabalık bağları git gide güçlenecek. Belediyelerimiz arasında teknik, idari ve kültürel anlamda organizasyonlarımız devam edecek. Ramazanın ve yaklaşan bayramın Tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.



İFTAR ÖNCESİ TUR
Heyet, iftar öncesi Wushtrria Belediye Başkanı Bajram Mulaku’yu makamında ziyaret etti. Bajram Mulako, yardımcıları ve belediyeye bağlı müdürlükler tarafından sevgiyle karşılanan heyet ardından Kosova şehitliği ve Kosova’nın milli kahramanı Adem Jashari’nin kabrini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında heyet, Kosova da bulunan tarihi ve kültürel yerleri de ziyaret etti. Wushtrria Belediye Başkanı Bajram Mulaku da, Akgül’ün ikinci dönemini tebrik ederek, Mamaklı konuklarla olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Mulaku, “Kardeş belediyemiz Mamak’ın kardeşim dediğim belediye başkanı Mesut Akgül 4. kez burada iftar sofraları kurdu ve bizleri bir araya getirdi. Ben bu hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi

Kaynak: İHA