Kartepe’nin Yeni Mahalleleri Mercek Altında

Kartepe Belediyesi, mahalle statüsüne kavuşan köylerde hizmetlerin eksiksiz ve aksamadan yürümesi adına bir dizi denetimlerde bulunuyor.

Kartepe’nin Yeni Mahalleleri Mercek Altında

30 Mart Yerel Seçimlerinde Hüseyin Üzülmez’in Kartepe Belediye Başkanı seçilmesiyle yeni bir döneme başlayan Kartepe’de değişim ve gelişim farklı bir anlayışla gerçekleşiyor. Paylaşımcı bir yönetim modeli benimseyen Başkan Üzülmez, bu uygulamasını mahalle statüsüne kavuşan köyler için kurulan yeni bir komisyon aracılığıyla yürütmekte. Zabıta Müdürü Selman Çelik’in ekip sorumlusu olarak görevlendirildiği Fen İşleri, Temizlik İşleri, Yapı Kontrol ve Park ve Bahçeler Müdürlüklerinden amirlerin yer aldığı komisyon mahalle statüsüne kavuşturulan 10 köyde düzenli olarak incelemelerde bulunuyor.

Kartepe’nin yeni mahallelerinde hizmetin aksamaması amacıyla kurulan komisyon Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez adına arazi çalışmasını her cuma günü gerçekleştiriyor. Yeni mahallelerde envanter çalışması yapan ekip, arazi çalışmasında tespit ettiği acil sorunları da bekletmeden çözüme kavuşturulması için ilgili müdürlüğe havale ederek takibini yapıyor. Mahallelere sağlanacak hizmet çeşitliliği ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla tespitlerini Belediye Başkanı Üzülmez’e iletecek olan ekip, vatandaşların istek ve taleplerini tek tek not alıyor.

Kartepe’nin mahalle statüsüne kavuşan köylerine yönelik uygulama ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “30 Mart Yerel seçimleri ardından yetki sınırımıza dahil olan köylerimizi mahallelerimizden ayırmamak adına bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirdik. İlçemizin farklı köşelerinde gerçekleşen, halkın istek ve beklentilerine karşılık veren hizmetlerimiz köylerimizin mahalle statüsüne kavuşması ile ayrı bir önem kazandı. İlçemizdeki değişim ve gelişimi Kartepe’nin her noktasına yayarak köylerimizin mahallelerimizden farksız hale getireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA