Kartepe, Kadir Gecesi’ni Dularla Geçirdi

Kartepe Belediyesi ve Kartepe Müftülüğü’nün düzenlediği Kadir Gecesi 6. Geleneksel Özel İhya Programı Balaban Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve sohbetlerle ihya edildi.

Kartepe, Kadir Gecesi’ni Dularla Geçirdi

Kartepeliler Ramazan ayının 26. Gecesi Balaban Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve sohbetlerle Kadir Gecesini ihya ettiler. Kadir Gecesi Özel Programı Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen’in ev sahipliğinde geniş bir program eşliğinde ihya edildi. Programda Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başta olmak üzere Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı İlyas Öztel, Ak Parti İl ve ilçe yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, Kartepe Balaban Merkez Cami Dernek Başkanı Ali Ertuğ, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile Kartepeliler hazır bulundular.

Kartepe’de Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile ihya edildi. Kartepe Müftüsü İsmail Gülşen, “Kur’an-ı Kerim’de ‘Bin aydan daha hayırlı” olarak belirtilen Kadir Gecesi ve Kur’an-ı Kerim konulu sohbette bulundu. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez selamlama konuşmasında, “Bin aydan hayırlı olan Kadir Geceniz Mübarek Olsun” dileklerinde bulundu. Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın bitmesine sayılı günler kaldığını belirten Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, “Kur’an Gecesi’ne hoş geldiniz” dedi.

Geceye Kur’an-ı Kerim tilavet ederek katılan Mücahit Tosun, Muhammet Şahin, Necati Adıgüzel, Ali Gök, Ahmet Yıldıran, Faruk Çoban ve Recep Çalışkan katılımcılara Kur’an-ı Kerim ziyafeti yaşattı kulakların pasını sildi. Duasız ve tövbesiz kalınmaması gerekliliğinin hatırlatıldığı bu gece, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı İlyas Öztel’in yaptırdığı dua ile sona erdi.
Kaynak: İHA