Kadir Gecesi’nde Hacı Bayram Doldu Taştı

Kadir Gecesi’nde on binlerce vatandaş, dua etmek ve manevi atmosferinde ibadetlerini yerine getirmek için Hacı Bayram Camisi’ne akın etti.

Büyükşehir Belediyesi de Başkentlilere su, lokum, meyve suyu ve kandil simidi ikram etti.
Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla tarihi kimliğine yeniden kavuşturulan Hacı Bayram Camii ve çevresinde, Ankara’nın dört bir yanından gelen on binlerce vatandaş Kadir Gecesi’nin manevi ikliminde buluştu. Dünyada Müslüman katliamlarının yaşandığı bir dönemde yüzyıllardır uygarlıklar ve dinler arası diyaloğu temsil eden Hacı Bayram Camisi’nin manevi ortamında buluşan Ankaralılar daha sonra Altındağ Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun Kadir Gecesi’nin manevi önemini anlattığı vaazı dinlediler.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacı Bayram Camisi’nin ön meydanında kalabalık geceler ve yoğun namazlar için öne çıkarılan mihrap ve minber önünde kısa sürede büyük bir kalabalık oluşurken, on binlerce Ankaralı birlikte ibadet yapmanın manevi hazzını yaşadı.

TARİHİ YOĞUNLUK YAŞANDI
Aşırı yoğunluk nedeniyle cami içi bayanlara tahsis edilirken, dış mekan da erkeklere ayrıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 560 araçlık kapalı otopark dolarken, dört tane açık alanda bulunan ve kullanılmayan açık otopark ise ücretsiz olarak Ankaralıların hizmetine açıldı.

Kadir Gecesi’nde Hacı Bayram Camisi’nin güvenliği de Büyükşehir Belediyesi tarafından takviye edildi. Gecede polisle birlikte 170 Büyükşehir Belediyesi güvenlik görevlisi güvenliğin sağlanmasında, 50 peyzaj görevlisi de çevre temizliği ve çöp toplamada sabaha kadar görev yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Kadir Gecesi’nde vatandaşlara 10 bin adet ücretsiz su, kilolarca lokum, meyve suyu ve kandil simidi dağıtırken, bazı vatandaşların getirdiği lokum ve şekerler de avluyu dolduran ziyaretçilere ikram edildi.

Ankaralılar mübarek gecede Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yaptırılan Kapalı Kitapçılar Çarşısı’nda da dini yayınlardan satın alabilme fırsatı elde ettiler.

İftarın ardından adeta dolup taşan Cami avlusunda gecenin ilerleyen saatlerine kadar tespih namazı kılan Başkentliler, sahurun ardından da ibadet etmeye devam ettiler.

ANKARALILAR BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR ETTİLER
Ankaralılar tarihi Hacı Bayram Camisi’ne yapılan iyileştirmeler ve düzenlemeler nedeniyle de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür ettiler. Gölbaşı’ndan geldiğini ifade eden Esra Karabacak, “Çok güzel bir ortam, ilk defa geldim, Melih Başkan’a çok çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. Her şey dört dörtlük” diye duygularını dile getirdi

Kaynak: İHA