İstanbul'da Kadir Gecesi

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan daha hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde İstanbullular camilere akın etti.

Kadir Gecesi'ni camilerde geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş, Eyüp Sultan, Fatih, Süleymaniye ve Sultanahmet camileri başta olmak üzere kentteki birçok camide iftardan önce hazır bulundu. Camilerin etrafında orucunu açan vatandaşlar, akşam ve yatsı ile teravih namazını eda etti, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

- Sultanahmet Camisi

Orucunu At Meydanı, Sultanahmet Camisi'nin avlusu ve Sultanahmet Meydanı'nda açan vatandaşlar, yapılan dualara eşlik etti. Vatandaşlar, başta Gazze olmak üzere İslam dünyasındaki sıkıntıların son bulması için hep birlikte dua etti. Caminin girişinde ve şadırvanında uzun kuyruklar oluştu.
Vatandaşlar, caminin içinin yanı sıra avlusu ve bahçesinde de teravih namazı kıldı. Bazı Müslüman turistlerin de camiye geldiği görüldü.

Vatandaşların Kur'an-ı Kerim okuduğu caminin bahçesinde turistler de fotoğraf çekti.

- "Küçük çocuklarınıza el açtırarak, dua ettirin"

Bu arada, teravih namazını burada kılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, namazın ardından ramazanın bereketi ve Kadir Gecesi'nin önemine vurgu yaptı.
Kadir Gecesi'nin Müslümanlar için çok önemli ve kutsal bir gün olduğunu belirten Görmez, son yıllarda İslam dünyasındaki olumsuz olayların son bulması için böyle önemli gecelerde bolca dua edilmesi gerektiğini anlattı.
Görmez, bu gecenin, zulme uğramış mazlumlar için bir dua gecesi olması temennisinde bulunarak, "Kadir Gecemiz, mazlumlarla dayanışma gecesi olsun. Masum küçük çocuklarınıza bile ellerini açtırarak, lütfen dua ettirin. Onlar, minik ellerini açarak Rabbimize şöyle dua etsinler; 'Rabbim, yeryüzünün hiçbir yerinde çocuklar hunharca katledilmesin. Rabbim, bu çocukları katledenlere sen cezasını ver'. Allah dualarınızı kabul etsin. Kadriniz yüce olsun" diye konuştu.

Kaynak: AA