Erzurum'da Baz İstasyonu Tepkisi

Aziziye ilçesinde vatandaşlar, mahallelerine baz istasyonu kurulmasına tepki gösterdi.

Saltuklu Mahallesi'nde bir GSM şirketi tarafından kurulmak istenen baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlar, çalışmaların yapıldığı alana çocuklarıyla gelerek protesto etti.
Mahalle sakinlerinden Uğur Ağgön, yaptığı açıklamada, evlerinin yanına baz istasyonu kurulmasını istemediklerini belirterek, baz istasyonlarının insan sağlığını tehdit ettiğini ve kanser riskini artırdığını söyledi.

Temeli atılan baz istasyonunun kurulacağı alanın binalara ve rehabilitasyon merkezine yakın olduğunu ifade eden Ağgön, "Yetkililere sorduğumuz zaman buraya baz istasyonu yapılmadığı sadece reklam panosu yapılacağı söylendi. Bir hafta sonra burada bu temeli attılar. Bizde belediyeye müracaatta bulunduk. İzinsiz olduğunu belirtilerek istasyonun üzeri belediye tarafından toprakla kapatıldı. Binalarda çocuklar var onların gelişimi çok önemli bu sinyaller onların gelişimini de etkileyecek. Eşim hamile, bu nedenle daha fazla bu sinyallerden etkilenecek. En kısa sürede bu baz istasyonunun durdurulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ağgön, baz istasyonunun yapıldıktan sonra dönüşünün zor olduğunu vurgulayarak, "Biz bunu belediye ve diğer yetkililere bildirdik. Aynı zamanda mahkemeye başvurumuzu yapacağız" dedi.

Çocuklar da baz istasyonu istemediklerini ve geleceklerinin karartılmasını istemediklerini ifade etti.

Kaynak: AA