Dtso ve Ticaret Borsası Lice Faciası Hakkında Yetkililerden Bilgi Aldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Ticaret Borsası, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yoldan çıkarak devrilen LPG tankerinin patlamasıyla gerçekleşen faciada, yaralanan vatandaşların durumları hakkında bilgi almak için, Dicle Üniversitesi Hastaneleri ve Araştırma Hastanesi başhekimliklerini ziyaret etti.

Dtso ve Ticaret Borsası Lice Faciası Hakkında Yetkililerden Bilgi Aldı

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcıları Metin Aslan, Mesut Altın ve Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal ilk olarak, Dicle Üniversiteleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan'ı ziyaret ederek, yoğun bakımda yatan hastaların durumu hakkında bilgi aldı. Başhekim Alan, 7 hastanın yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirterek, dördünün durumunun ağır olduğunu söyledi.

Olay anında hastaneye gelen vakaların, ambulans helikopter ve uçaklarla farklı şehirdeki hastanelere nakledildiğini dile getiren Prof. Dr. Alan, yaşanan facianın boyutlarının çok büyük olduğunu ve hayatını kaybedenlerin sayısını artacağını kaydetti.

DTSO ve Ticaret Borsası heyeti, Prof. Dr. Alan’ı ziyaret etmelerinin ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçti. Heyet, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali İhsan Sert'ten tedavi gören hastalar hakkında detaylı bilgi aldı. Ziyaretler sonrası ortak açıklama yapan Ahmet Sayar ve Ebubekir Bal, ilk günden itibaren yaşanan facia ile ilgili yetkililerle fikir alışverişinde bulunduklarını ve her iki hastanedeki sağlık görevlilerinin de gerçekten özverili bir çalışma yürüterek vatandaşların sağlık durumlarıyla ilgilendiklerini belirtti.

Sayar ve Bal yaşanan faciadan dolayı çok büyük üzüntü duyduklarını belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralanan vatandaşlara acil şifa dileklerinde bulundu.
Kaynak: İHA