Doktorun Darp Edilmesine Tabip Odası Tepki Gösterdi

Önceki akşam hasta yakınları tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğinde bir doktorun darp edilmesine Adıyaman Tabip Odası Başkanı Süleyman Kılınç sert tepki gösterdi.

Doktorun Darp Edilmesine Tabip Odası Tepki Gösterdi
Kılınç, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğinde görev yapan Doktor Mehmet Kuruş’un hasta yakınları tarafından darp edildiğini iddia etti.

Süleyman Kılınç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Arı sokması sonrası şok tablosu ile acil getirilen hastanın ilk muayenesinde kalbinin durmuş olduğu tespit edilmiş, akabinde acilen müdahale edilip tekrar hayata döndürüldüğü ifade edilmiştir. Hastanın yoğun bakıma transferi esnasında, hekim arkadaşımıza hasta yakınlarının teşekkür etmeleri gerekirken hiç ummadığı bir şekilde kalabalık bir grup tarafından saldırı düzenlenmiştir; olayı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Başkan Kılınç, Adıyaman’da son 1 ay içerisinde üç fiili saldırı olduğunu belirterek, acil polikliniklerde gayrı insani bir şekilde özveri ile çalışan sağlıkçıların feryatlarının duyulmadığını ifade etti.

Kılınç, “Ne yazık ki toplumun, siyaset erbabının ve bürokrasinin hekime şiddeti olağan bir şeymiş gibi aşırı bir duyarsızlıkla izlediklerini gözlemliyoruz. Her zamanki gibi sistemden kaynaklanan sorunların birinci dereceden sorumlusu sağlık çalışanlarıymış izlenimin gösterilmesi kabul edilebilir değildir. Darp edilen her arkadaşımızın sorumluluğu yasa koyucuların sırtındadır, sağlık çalışanları kadar şiddete maruz kalan hiç bir meslek grubu yoktur. Şiddete bu kadar sık maruz kalmalarına rağmen sergiledikleri duyarsızlık başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarında derin bir üzüntü motivasyon kaybına ve de ümitsizliğe neden olmuştur. Hükumetin, Sağlık Bakanlığı’nın hastaları düşündükleri kadar azıcık ta olsa hekimleri düşünmesini bekliyoruz. Ne yazık ki bu anlamda hiç bir ümit ışığı yok. Şiddete karşı diğer meslek gruplarına vermiş olduğu caydırıcılığı bizlerde istiyoruz.

Şiddete karşı yapılacak basit bir yasal düzenleme ile sorunun çözüleceğini düşünüyoruz. Yaşanan bu olaydan dolayı hekim arkadaşımıza geçmiş olsun diyor olayı şiddetle kınıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.
Kaynak: İHA