Doğruyol Açıklaması

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "Kamu Hastanelerinde hem personelin hem hastaların faydalandığı yemek hizmeti hastane bünyesindeki mutfaklarda, hastanedeki personeller tarafından yapılmakta iken maalesef taşeronlaştırmayla birlikte, sözde kar elde etmek adına taşeron şirketlere devredilmiş ve sonuçta yemeğin kalitesi, oranı, hijyeni, lezzeti vb.

Doğruyol Açıklaması
durumlardan hem personeller hem de hastalar mağdur edilir duruma gelmiştir." dedi.


Bugün gelinen noktada tüm devlet hastanelerde yemek hizmetinin taşeron şirketler tarafından yapılır hale geldiğini, personel ve hasta memnuniyetsizliğinin de hat safhalara çıktığını kaydeden Doğruyol, "Bugün hangi hastaneye gitsek personelin en az yüzde 50’sinin yemek hizmetinden memnun olmadığı görülmektedir. Bu memnuniyetsizlik zaman zaman yemek yememe eylemlerine dönüşmüş, personellerimiz tepkilerini göstermiştir. Ancak, tüm tepkilere rağmen, yemek hizmeti sunumundaki sıkıntı artarak devam etmektedir. Sözde kar-zarar hesabı yapılarak özelleştirilen yemek hizmetleri yemeğin kalitesini düşürmüş, oranını azaltmış, lezzetini yok etmiştir. Hiçbir yemek şirketinin ihale şartlarına uyarak hizmet verdiğini düşünmüyoruz. Maalesef hastane idarecilerimiz de yemeklerin ihale şartlarına uyup uymadığını denetleme konusunda eksik kalmaktadırlar." diye konuştu.

Çözümün, önceki yıllarda olduğu gibi yemeklerin kendi kurumlarımızda yapılması olduğunun altını çizen Doğruyol, şunları söyledi:
"Her hastanenin içerisinde mutfak bulunmaktadır. Yeteri kadar personelde mevcuttur. Personel olmasa bile şirketler aracılığıyla tedarik edilebilir. Yemek malzemelerinin memurlar tarafından denetlenmesi gerekir. Örneklendirmek gerekirse, Geçtiğimiz günlerde İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğüne bir hastanemizden taşıma usulüyle yemek giderken memnuniyetsizlik oranı çok yüksek seviyelerde iken, kurumun kendi mutfağında, kendi imkanlarıyla yemek yapılmaya başlamış ve çıkan yemekten memnuniyet oranı bir anda yüzde 90’ların üzerine çıkmıştır. Bu hassasiyetlerinden dolayı İzmir Halk Sağlığı Müdürümüz Sayın M. Nil Hıdır ve bürokratlarına teşekkür ederiz. Bu gösteriyor ki, istenirse olur. Sayın Sağlık Bakanımızdan bu konuda bir çalışma yapılmasını, bizlerden de destek istenirse elimizden geleni yapacağımızı bilmelerini isteriz."
Kaynak: İHA