Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, "10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi 'çatı aday' olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu'na MHP Teşkilatı olarak destek vereceğiz" dedi.

Şeker, Söğüt Belediyesi Türk Sofrası Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin önünü tıkayan ve enerjisini heba ettiren fikirlere, gerilim, kutuplaşma, ayrışma içinde bocalayan siyasi ve sosyal ortama karşı, yeniliklere ve değişime açık olmayı işaret ederek toplumun her kesimine sahip çıkacak ve hizmet edecek Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde ortak bir akılla mutabık kaldıklarını bildirdi.
İhsanoğlu'nun, milli ve manevi değerlerine bağlı, inançlı, sivil, demokrat, bilgili, birikimli, tecrübeli bir vatan evladı olduğunu belirten Şeker, şöyle konuştu:
"İhsanoğlu, Türkiye'nin ihtiyacı olan sevgi, saygı, birlik ve dirlik ortamına katkıda bulunabilecek, Türk milletinin huzura kavuşması ve gelecek kaygılarının giderilmesi yönünde ciddi adımlar atabilecek, devletin itibarını hem yurt genelinde hem yurtdışında yeniden tesis edebilecek bir isimdir. İhsanoğlu, Türkiye'yi uluslararası kuruluşlarda başarıyla temsil etmiş, hayatı boyunca Türkiye'nin ve İslam dünyasının bekası ve birlikteliği için çalışmış, 'Allah vatanımın tüm evlatlarını, kendi evlatlarımdan ayırmayı bana nasip etmesin' diye dua etmiş olan; bir fikir, bilim devlet ve gönül adamıdır. Diğer taraftan Başbakan, cumhurbaşkanlığına aday olmuş ve adeta kendini kurtarma derdine düşmüştür. Ülkemizde, 12 yıllık AKP iktidarı boyunca değerleri tahrip edilmiştir. Milletimizin birliği ve bütünlüğü zedelenmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımıza rezilce yapılan düşmanlıklar ve alçakça yapılan saldırılar artık pervasızca ve aleni hale gelmiştir. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları akıl almaz boyutlara ulaşmıştır. Adalet sistemi işlemez hale getirilmiş ve milletimizin adalet kavramına güveni zedelenmiştir. Milletimiz, çalkantılar içinde huzursuz, yaşadığı coğrafyadaki gelişmelerden dolayı gelecekten kaygılıdır. Toplum her geçen gün daha da gerilmekte, ülkemiz karanlık emellerin oyuncağı olan şer odaklarının tezgahlarına hedef olmaktadır. Sorunlar giderek daha da birikmekte, bölgemiz yangın yerine dönmekte ve bu çatışma, şiddet, savaş ortamı içinde kalan ülkemiz bedeller ödemektedir."
Ödenilen bedellerden birinin Suriye meselesi olduğunu ve AK Parti iktidarında "Sıfır sorun" ve "stratejik derinlik" diyenlerin "kardeşim Esad" söyleminden "katil Esad" söylemine geçtiğini belirten Şeker, "Bugün Türkiye'de vatanından, yuvasından, işinden olup ülkemize sığınmış 1,5 milyona yakın Suriyeli mülteci vardır. Türkiye yanlış politikalar, fiyaskoyla sonuçlanan köksüz ve ufuksuz dış siyaset neticesinde bu yükü çekmekte ve hepinizin gördüğü üzere artık zorlanmakta. Bu konuda da, kendi önceliklerini, yaptırımlarını ve hedeflerini belirlemeyen, sadece söylemden ve nutuk atmaktan ibaret bir politika güdülmektedir. Böylesi önemli bir konu, seçim propagandası haline getirilmektedir" diye konuştu.

Kaynak: AA