Çubuk’ta Yavuz Selim Ortaokulu’nun Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı

Çubuk’ta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan 32 derslikli ortaokulun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Çubuk’ta Yavuz Selim Ortaokulu’nun Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı

Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan ve geçtiğimiz yıl kapatılarak yıkılan eski cezaevinin yerine ortaokul yapılıyor. Yapıldığında Yavuz Selim Ortaokulu olarak eğitim ve öğretim faaliyetinde bulunacak okulun temel atma törenine Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, daire amirleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kadir gecesi öncesi okul gibi hayırlı bir kurumun temelini atmanın gururu yaşadıklarını kaydeden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, “Hem bu günün önemi hem de ceza evinin yerine yapılması adına çok anlamlı bir temel atma törenini birlikte yapıyoruz. Bizim zamanımızda bir slogan vardı, ‘bir okul, bin hapishaneyi kapatır’ diye. İnşallah bu okulda bir hapishaneyi değil, binlerce hapishaneyi kapatır ve toplumumuzu her türlü tehlikeden bertaraf eder. İlçemiz eğitim adına her türlü hamlenin içerisinde olacak ve belediye teşkilatı olarak da bizler her türlü eğitsel ve kültürel çalışmalara destek vereceğiz inşallah” dedi.

Okulun hayırlara vesile olmasını dileyen Kaymakam Şahin ise, cezaevi alanına okul yapılması için başından bu tarafa mücadele eden, emek veren bütün herkese teşekkür etti.

Daha sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Çubuk’ta eğitim camiası olarak ilçedeki eğitim ve öğretim kalitesinin artırılması adına yoğun bir çaba harcadıklarını belirtti.

Bugün hem üzüntüyü hem de sevinci birlikte yaşadıklarını ifade eden Aslan, “Gazze’de terörist devlet İsrail’in Müslüman kardeşlerimize acımasızca yaptıkları katliamlara tanıklık ediyoruz ve bu durumdan dolayı çok üzülüyoruz. Oradaki kardeşlerimize şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralılara ve ailelerine ise sabır diliyoruz. Burada daha önce yıllarca mahpuslara mekanlık yapmış bir yeri, okula çevirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Eğer bir toplum okulunu çoğaltıyorsa, eğitime önem veriyorsa, hapishaneler azalıyor ya da yok oluyor demektir. Okullar artırılmaz ve eğitim kurumları işlevlerini yerine getirmezler ise hapishaneler çoğalır. Biz burada hapishanenin yıkılmasına ve yerine eğitim ve öğretim kurumunun temelinin atılmasına şahitlik ediyoruz. Bu okulumuzun ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca okulun yapılmasında emeği olan Çubuk Kaymakamımız Cemal Şahin’e ve Belediye Başkanımız Tuncay Acehan’a da eğitim camiası olarak teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından İlçe Müftüsü Bilal Kara tarafından dua edilirken, temel için kurban kesildi. Daha sonra Kaymakam Şahin ve Belediye Başkanı Acehan beton mikserinin butona basarak, 32 derslikli ortaokulun temeline ilk harcı döktüler.
Kaynak: İHA