Burhaniye’de Esnaf, Bayram Tatilini Bekliyor

Balıkesir’in turistik Burhaniye ilçesindeki sahil kesiminde Ramazan ayında yaşanan durgunluk, bayramın yaklaşmasıyla yerini hareketliliğe terk ederken, bayram için otel ve pansiyonlarda yer kalmadığı öğrenildi.

Burhaniye’de Esnaf, Bayram Tatilini Bekliyor

Ören sahilinde hediyelik eşya satan işyerleri, geceleri çok sayıda vatandaşın akınına uğrarken, bayramda daha çok hareket beklendiği açıklandı. Esnaflar, bir haftadan bu yana başlayan hareketlilikten mutlu olurken, Turizm Derneği Başkanı Şükrü Baykal, konuklara ucuz ve kaliteli hizmet vermek için çalıştıklarını anlattı. Bayramdan umutlu olduklarını anlatan Yavuz Saygılı, “Ramazanda işlerimiz biraz az olmasına rağmen bayram yaklaştığı şu sıralar kalabalıklaşmaya başladı Ören’imiz. İnşallah, bundan sonra da böyle gider. Esnafın yüzü güler” dedi.

Ferhat Öcal ise, “Ramazan dolayısıyla işlerimiz baya düşmüştü. Şimdi bayramdan umutluyuz. Bayramda işlerimizin daha da artacağını umuyoruz. İnşallah, Ağustos ayının sonuna kadar işlerimiz çok daha güzel olacak” dedi.

Belkız Narin de, “İki üç senedir Ramazan nedeniyle bir durgunluk yaşıyoruz. Bayramdan umutluyuz. Aldığımız duyumlara göre bütün pansiyonlarımız otellerimiz ful dolu. Çalışıyoruz umutluyuz” dedi.

Burhaniye Turizm Derneği Başkanı Şükrü Baykal da, “İlçemiz, Türkiye’nin en bilinen en güzel yaşanabilecek bir yeri. Güzel, tatil ve deniz olanaklarından yararlanılabilecek bir bölge. Sahilimiz, kumsalımız, insanların tercih ettiği bir yer. Ancak, Ramazan sebebiyle ilk başlarda tenhalık yaşadık. Pek hareket olmadı. Ancak, bir haftadır hareket var. Tabi bunun sebebi de Bayramın yaklaşmış olması. Ankara, İstanbul ve Bursa gibi illerden gelenler bizi tercih ediyorlar. Bayramda epey hareketlilik olacak. Şu anda hiçbir yer yok. İnsanlar, burada keyifli tatil yapacaklarını biliyorlar. Zaten tecrübeli olanlar her yıl bizim bölgemizi tercih ediyorlar. Biz arkadaşlarla sık sık görüşüyoruz. İnsanları nasıl rahat ettirebiliriz nasıl huzurlu bir tatil geçirttirebiliriz diye. Hep bunun peşindeyiz. Tabi, ilçe yöneticileri de sayın kaymakamımız, belediye başkanımız da bunun için büyük gayret içindeler. Bütün işletmeler ellerinden geldiğince insanlara uygun tatil yaptırmayı istiyor. Bunun için gayret gösteriyoruz” dedi.

Ören mahalle muhtarı Salih Erden ise, “Ören mahallesinde 5 günlük bayram tatili nedeniyle yoğunluk yaşanacak. Bayram için otel ve pansiyonlarımız dolmuştur. Bu meyanda mavi bayraklı plajlarımızla denizimizle, vatandaşları, tatillerini burada geçirmeye bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA