Btso, Hurdacılar Bölgesinin Kurulması İçin Büyükşehirden Destek İstedi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin bir arada faaliyetlerini sürdürmesi için harekete geçti.

Btso, Hurdacılar Bölgesinin Kurulması İçin Büyükşehirden Destek İstedi
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, hurdacılar için bir bölge oluşturulması için Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetimlerden destek istediklerini söyledi.


BTSO, şehrin belirli yerlerinde dağınık halde bulunan geri dönüşüm işletmelerinin bir araya gelmesi için kolları sıvadı. BTSO 15. Meslek Komitesi üyeleri, yer sorununun hurdacı esnafının en büyük problemlerden birisi olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den destek istedi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, BTSO 15. Meslek Komitesi Başkanı Halil Özkan ve üyeler, Başkan Recep Altepe’yi makamında ziyaret etti.

“HURDACILARI BİR BÖLGEDE TOPLAMALIYIZ”
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, Bursa’daki hurda işletmecilerinin bir an önce bir arada olması gerektiğini dile getirdi. Hurdacı esnafının yer probleminin giderilmesi için yerel yönetimlerden destek istediklerini kaydeden Gürses, “Bursa’daki şehrimiz sakinleri de bu hurdacılardan rahatsız duymakta. Artık şehir merkezinde kalan hurdacılar, insanımız tarafından da rahatsızlık unsuru olarak görülmektedir. Sektörümüzde faaliyet gösteren işletmeler, yer konusunda ciddi sıkıntısı çekiyor. Biz, bu işletmelerin bir arada olmasını istiyoruz. Bu yüzden sağlıklı ve huzurlu bir şehir hayatı inşa edebilmek için hurdacıları bir an önce şehir merkezinden uzaklaştırmalıyız. Yeni yerler ihdas edilmesini temenni ediyoruz. Bu açıdan Büyükşehir Belediyemizin de yanımızda yer almasını istiyoruz.” dedi.

BTSO sektör konseylerinin mesleklerin geleceğine ilişkin önemli analizler yaptığını belirten Hasan Gürses, Çevre ve Temiz Üretim Konseyi’nin çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

“ŞEHİR MERKEZİNDE HURDACI OLMAMALI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, geri dönüşüm işletmelerinin ehir içinde bulunmaması gerektiğinin altını çizerek, Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda ayrı bir önem vereceklerini anlattı. Başkan Altepe, şöyle konuştu:
“Bu işler Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüyecek. Biraz geç kalındı. Ama şu açık ve net. Şehir merkezinde ve mahalle içerisinde hurdacı olmaz. Buna artık izin veremeyiz. Eğer hurdacılar için bir yer düşünülüyorsa, sanayi bölgesine yakın olması da gerekirse, ona göre çalışma başlatılmalı. Biz hurdacıları mahalle aralarından kaldırarak, daha düzenli ve sağlıklı yerlere nakletmeliyiz.”
Geri dönüşüm sektörünün temsil edildiği BTSO 15. Meslek Komitesi Başkanı Halil Özkan, kayıtlı hurdacı esnafının 2 katı kadar kayıt dışı olduğunu ifade etti.

Hurdacıların bir araya toplanmasının sektördeki kayıt dışılık oranını da azaltacağını dile getiren Özkan, “Bursa’da 350 kayıtlı hurdacı var. Kayıtsız ise yaklaşık 650 civarında. Gayri resmi çalışanlar bizim sektörümüzün başka bir sıkıntısı. Bu konuda Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak bir çalışma yürütmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA