Başkan Piriştina Açıklaması

Buca Kent Konseyi’nin kadın cinayetleri ve şiddetle ilgili yaptığı basın açıklamasına destek veren Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Kadına kalkan eller kırılsın” dedi.

Başkan Piriştina Açıklaması

CİNAYETLER POLİTİK
Şirinyer Tansaş önünde gerçekleşen basın açıklamasında Kent Konseyi adına açıklamayı Buca Kent Konseyi Başkanı Avukat Mürüvet Balcılar yaptı. Kadın cinayetlerinin politik olduğunu belirten Balcılar, Adalet Bakanlığı’nın istatistiklerine göre kadın cinayetlerinin 7 yılda yüzde bin 400 arttığına dikkat çekti. Ayrıca 8 yılda 5 bin 673 kadının intihar ettiğini belirten Balcılar, 2014 yılının 7 ayında ise 151 kadının erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdiğini ifade etti.

2013 yılında 10 kadının, 2014’ün 6 aylık diliminde ise 11 kadının devlet koruması altında iken yaşamını yitirdiğini kaydeden Balcılar, “Türkiye’de her gün ortalama 3 kadın öldürülüyor. Şiddet mağduru kadınlar şikayetçi olmak için karakola gittiğinde eskisi gibi evlerine gönderiliyor. Kent Konseyi olarak soruyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşenur İslam, kimin bakanıdır? Sayın bakanı kadın cinayetlerinin durdurulması için meclisi olağanüstü toplantıya çağıran kamuoyu ile birlikte hareket etmesini talep ediyoruz. Öldürüldükten sonraki adaleti istemiyoruz, yaşamak için, adalet ve eşitlik için istiyoruz” diye konuştu.

HER GÜN CİNAYET
Her gün kadına yönelik cinayet haberleriyle karşılaşıldığını belirten Başkan Levent Piriştina da, durması için daha çok gayret sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Piriştina, “Bugünkü seslenişimiz, Ortadoğu’daki karışıklık sürerken duyulacak mı bilmiyorum ama, artık kadına yönelik şiddetin her türlüsünün durmasını istiyoruz. Böyle önemli bir konuya değindiği için Kent Konseyi’ni kutluyorum. Hep birlikte ‘kadına kalkan eller kırılsın’ diyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA