Başkale'de Fakir Ailelere Evleri Verildi

Başkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), "Muhtaç Ailelere Ev Projesi" kapsamında bitirdiği evleri hak sahiplerine teslim ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse, vakıf olarak bir taraftan yardıma muhtaç ailelere ev yaptıklarını diğer taraftan gıda ve nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

SYDV tarafından başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca desteklenen proje kapsamında yaptırılan evlerin tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini kaydeden Büyükköse, şöyle konuştu:
"İlçe ve bağlı köylerde yaptığımız tespit çalışmalarında özürlü, şehit aileleri ile evleri yıkık olan mağdurları tespit ediyoruz. Bunları sosyal inceleme sonucu rapor haline getirerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sunuyoruz. Bakanlıktan gelen bütçeyle ihaleye çıkarak yaz dönemi içerisinde bu ailelere ev yaptırıyoruz."
Yaşlı, işsiz, engelli ve kimsesiz olan mağdurlara öncelik verdiklerini de ifade eden Büyükköse, projeyle 18 kişiye ev yapıldığı, 19 ailenin evinin de onarıldığını belirtti.

Büyükköse, "Bölge insanı ciddi anlamda mağduriyet yaşıyor. Bizler de yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için projeler üretiyoruz. Ailelere bugüne kadar 650 bin liraya yakın maddi desteğimiz oldu" diye konuştu.

Kaynak: AA