Ayvalık İmam Hatip Derneği’nden İftar Yemeği

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kısa bir süre önce kurulan ve geçtiğimiz Haziran ayında kurulu gerçekleşen Ayvalık İmam Hatip Derneği’nin ilk etkinliği olan iftar yemeği, önceki akşam Ayvalık Öğretmen Evi’nde gerçekleşti.

Ayvalık İmam Hatip Derneği’nden İftar Yemeği

Oldukça nezih geçen yemekte; Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve Şube Müdürleri, İlçe Müftüsü M.Emin Karataş ve müftülük görevlileri, İmam Hatip Orta okulu Müdürü Hasan H. Dilek ve okul öğretmenleri, öğrenci velileri, AKP eski İçe Başkanı Avukat Behlül E. Yıldız, Ayvalık İmam Okulunun açılışında büyük emek sahibi Ayvalık Kız Meslek Lisesi Öğretmeni Ümit Adalıoğlu, Sivil toplum örgütleri temsilcileri, ilçe eşrafının geniş katılımıyla gerçekleşti.

Dualarla sona eren iftar yemeğinin ardından konuşan Dernek Başkanı A.Nasır Dağüstü, İmam Hatip Okullarının Türkiye ve Ayvalık için önemine işaret ederek, “Çocuklarımıza hem dinlerini hem de dünyalarını doğru bir şekilde öğretme, tarihimiz ve milli değerlerimizle kesilen bağlantıyı yeniden kurma misyonunu yüklediğimiz Ayvalık İmam Hatip Okulumuz açılışının 2. yılını tamamladı” dedi.

Ayvalık ta İmam Hatip okulunun açılmasının Ayvalık için tarihi bir dönemeç olduğunu söyleyen Dağüstü, derneğin kuruluş sebebi ve projeleri hakkında bilgi vererek, “Derneğimize kurulduğu andan itibaren inanılmaz bir ilgi ve sempati oluşmuştur, yoğun üyelik talepleri ile karşılaştık. İnanıyorum ki derneğimiz üye sayısıyla, aktiviteleriyle, eğitime vereceği katkı ile Ayvalık’ımızın en güzide derneği haline gelecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA