Aydınlı Gazeteciler Bayramlarını Kutladı

Aydın'da ki yerel ve ulusal basın temsilcileri, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Aydın Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk koydu ve sonrasında Vali Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti.

Aydınlı Gazeteciler Bayramlarını Kutladı

Aydın Gazeteciler Cemiyeti tarafından 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Aydın Valiliği önünde bir tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programa Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Şube Başkanı Metin Özden ve Söke Gazeteciler Cemiyeti Şube Başkanı Ali Esmer, beraberindeki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Çelenk koyma töreninden sonra Vali Erol Ayyıldız’ı da ziyaret eden Aydınlı gazeteciler sorunlarını Vali Ayyıldız ile paylaşarak çözüm önerileri de sundu.

Ziyarette, basının, hiçbir baskı altında kalmadan, hür idaresiyle yayınını sürdürebilmesi için ekonomik özgürlüğün şart olduğunu söyleyen Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, “Demokrasinin gereklerine uygun olarak özgürlük alanı genişletilen basının, hiçbir baskı altında kalmadan, hür idaresiyle yayınını sürdürebilmesi için ekonomik özgürlüğünün de olması gerekir. Sanırım, bugün gerek genelde, gerekse yerelde yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi ekonomik özgürlüktür. Bu sıkıntıların çeşitli düzenlemelerle giderilmesi veya en aza indirilmesi hem basının görevini kolaylaştıracak, hem de halkın görmek istediği bir basın profili ortaya çıkacaktır. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak kitle iletişim araçlarının gelişigüzel bir şekilde hızla artması, sorgulanmaya ihtiyaç duyulur hale gelmiştir. Hepimizin ortak arzusu, ülkemizin her alanda, hep sektörde ideale en yakın çalışma sistemine sahip olmasıdır. Toplumsal kalkınmanın en önemli ayaklarından biri de idealleşmeye yakınlaşmaktadır. Çağdaşlaşan, AB’ye girme yolunda büyük mesafeler kat eden Türkiye’de, basın çalışanlarının koşullarını iyileştirecek, editoryal bağımsızlığını sağlayacak, yasallar en büyük beklentilerdir" diye konuştu.

“BASIN ÜZERİNE DÜŞENİ EKSİĞİYLE GEDİĞİYLE YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYOR”
Vali Ayyıldız da, basının daha iyi koşullarda görev yapması için üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade ederek gazetecilerin emeklerinin karşılığını, hem ücret hem de sosyal açıdan tam anlamıyla alamadığını söyledi.

Basın çalışanlarının sorunlarının zamanla çözüleceğine inandığını kaydeden Vali Ayyıldız, "Kurumsal anlamda dördüncü kuvvet dediğimiz medyamızı, bir bütün olarak hem dünyada hem de Türkiye’de hatırı sayılır bir yere getireceğiz. Bu bizim elimizdedir ve bunu başaracağımıza da inanıyorum. Basını, olayları aydınlatmasında, kamuoyunu bilgilendirmesinde geldiği noktayı da iyi olarak görüyorum. Gelinen durum olarak baktığımızda basın üzerine düşeni eksiğiyle gediğiyle yerine getirmeye çalışıyor ve getiriyor. Basının daha iyi duruma gelmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız, bu bizim birinci önceliğimizdir. Ülkenin ileri gitmesinde yardımda bulunan, gazeteciliğe gönül veren herkese ülkem ve ilim adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaret, konuşmaların ardından iyi dilek ve temenniler ile son bulurken, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, Vali Ayyıldız'ın gazetecilere gösterdiği ilgi ve alakadan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi ve teşekkür etti.
Kaynak: İHA