Aksaray'da 148 Damızlık Koç Düzenlen Törenle Dağıtıldı

Aksaray'da "HayvancılığŸı GelişŸtirme" projesi kapsamında 148 damızlık koç, düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl MüdürlüğŸü, Damızlık Koyun Keçi YetişŸtiricileri BirliğŸi ve Aksaray İl ǖzel İdaresi tarafından "HayvancılığŸı GelişŸtirme" projesi kapsamında, 148 damızlık koç hak sahiplerine verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, dağŸıtım töreninde yaptığŸı konuşŸmada, Aksaray'ın tarım ve hayvancılık şŸehri olduğŸunu söyledi.
Hayvancılıkla geçimini sağŸlayan vatandaşŸlara her zaman gerekli destekleri sağŸlayacaklarını belirten Zabun, "İl ǖzel İdaresinden sağŸladığŸımız kaynakla, bu projeyi hayata geçirdik. şžu anda Sivas UlaşŸ Tarım İşŸletmesi'nden satın alınan koçların dağŸıtımını yapıyoruz. Bu desteklemeler sayesinde, Aksaray'da küçükbaşŸ hayvancılığŸının daha da gelişŸeceğŸini umuyor ve dağŸıtımı yapılan koçların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Aksaray Koyun Keçi YetişŸtiricileri BirliğŸi BaşŸkanı Mahmut Aktürk ise damızlık hayvanların dağŸıtımda emeğŸi geçenlere teşŸekkür ederek, dağŸıtımı yapılan koçların hayırlı olmasını diledi.
KonuşŸmaların ardından, kura çekimi yapılarak damızlık koçlar hak sahiplerine teslim edildi.
Törene, Aksaray Vali Yardımcısı ArmağŸan ǖnal, İl ǖzel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan AltundağŸ, oda ve birlik başŸkanları ve vatandaşŸlar katıldı.
 
Kaynak: AA