Afyonkarahisar Belediyesi’nden Bayram Tedbirleri

Afyonkarahisar’da Ramazan Bayramının rahat ve huzurlu geçmesi için gerekli tedbirleri almayan başladı.

Çalışmalar kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerine başladıkları belirtildi.
Ramazan Bayramı münasebeti ile Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirler alındığı kaydedildi. Bayram öncesi denetimlerine başlayan ekiplerin, bayram süresince de görevlerinin başında olacakları kaydedildi. Denetimlerini yoğunlaştıran Zabıta ekipleri, özellikle yiyecek ve içecek satan işyerleri üzerinde duruyor. Bu işyerlerine yapılan sıkı denetimler sonucu vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması için yoğun çaba gösteriliyor. Denetimler kapsamında Ramazan Bayramı temel yiyecekleri olan tatlı, et ürünleri, süt ürünleri ile sebze ve meyvelerin sürekli etiket, gramaj kontrolleri yapılmaya devam edeceği vurgulandı.

Öte yandan Afyonkarahisar’ın coğrafi konumu bakımından Türkiye'nin merkezi çizgisinde tüm yolların kesiştiği yerde olması nedeni ile ana güzergahların temizliği, kaldırım işgalleri, yol güzergahındaki şekerciler, restaurantlar, dinlenme tesisleri, Gıda Maddeleri tüzüğü ve 4077 Sayılı Tüketiciyi Koruma hakkındaki Kanun kapsamında denetlenerek gerekli önlemler alınacağı belirtildi.

ARİFE GÜNÜ PAZAR FUAR ALANINDA OLACAK
Diğer yandan, kentte her Çarşamba ve Cumartesi günleri Fuar ve Kültür Alanı'nda kurulan pazaryerinin, Ramazan Bayramı nedeniyle Arife Günü olan Pazar günü de alışverişe açık olacağı kaydedildi. Bayram öncesi hizmet verecek pazaryerinde denetimleri arttırdıklarını ifade eden Zabıta Müdürü Turhan Gedikkaya halkın güvenli alışveriş yapması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Denetimlerde pazarcıların standardın dışına çıkmasına izin vermediklerine değinen Gedikkaya, satışa sunulan ürünlerin etiketlerinin bulunup bulunmadığının ve kuru gıdalarda üretim ve tüketim tarihlerinin kontrol edildiğini söyledi.

Kaynak: İHA