Abdullah Cömert Davası Antakya'dan Balıkesir’e Alındı

Hatay'da Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili dava, Antakya'dan Balıkesir'e alındı.


Cömert’in avukatı Hatice Can yaptığı açıklamada, 3 Haziran 2013 günü Antakya’da başına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle Abdullah Cömert'in öldürülmesine ilişkin şüpheli polis memuru A.K. aleyhine Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan davanın Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin 18 Temmuz 2014 tarihli kararı ile adil yargılanma hakkı, doğal yargıç -yerindelik ve doğrudan doğruyalık ilkeleri ihlal edilerek Antakya’dan Balıkesir’e alındığını söyledi.

Evrensel hukuk ilkelerine aykırı bu karar ile Abdullah Cömert’in ailesinin ve tüm Hatay halklarının adalet arayışının engellenmeye çalışılarak ailenin ikinci kez cezalandırıldığını belirten Can, ”Balıkesir Antakya’dan 1300 kilometre uzaklıktadır. Bu kadar uzak bir il seçilerek dava takipsiz ve izleyicisiz bırakılmak isteniyor. Abdullah Cömert ailesi ekonomik, sosyal, psikolojik yönden yıpratılmaya devam ediliyor. Adalet arayışı engelleniyor ancak dava Türkiye’nin hangi iline kaçırılsa kaçırılsın ailesi, avukatları, milletvekilleri, ulusal ve uluslararası heyetler, partiler sendikalar sivil toplum kuruluşları ve tüm demokratik kitle örgütleriyle birlikte davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA