Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun Hafriyat Çalışmaları Başladı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yıllardır özlemle beklenen üniversitenin ilk adımı olan Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu binasının yapımı için hafriyat çalışmaları düzenlenen törenle başladı.


Yeşilkent mahallesinde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, bu yatırımın Bozüyük'e kazandırılması için taşın altına elini değil gövdesini koymaya hazır olduğunu söyledi.

Bu anlamda mübarek Kadir gecesinin idrak edildiği bugünde üniversitenin hafriyat çalışmalarına başlamanın mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekleyen Bakıcı, yaşanan süreci anlatarak, "Bu yatırım Bozüyük'ümüzün bir marka şehir olarak ön plana çıkacağı güzel bir yatırım olacak. Bozüyük için birleşme anı bugündür. Bu yatırımımıza tüm sanayicilerimiz ve iş adamlarımızın yatırımını bekliyoruz. Bu yatırım sonuçta Bozüyük'te yıllarca kalacak büyük bir yatırım olacaktır. Bozüyük'ümüzün gelişmesine çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Allah bize böyle mübarek bir günde buranın hafriyatını yapmak nasip etti. Bugün burada hafriyatını yapacağımız Yüksekokul'umuza tüm sanayici, iş adamları ve halkımızın sahip çıkmasını temenni ediyorum. Böyle önemli bir güne tanıklık ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bozüyük'ümüze hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Murat Yurdakul da konuşmasında yapılan yatırımın önemine değindi. Yurdakul, “Gerçekten bugün burada tarihi bir ana tanık oluyoruz. Bu coğrafya tarihe tanıklık olma konusunda şanslı bir coğrafya, Yeşilkent’te Bozüyük'ümüzün en güzide yerlerinden bir tanesidir. Yeni okulumuzun inşaatı buraya nasip oldu. Tamamlandığında da 2 bin öğrenciyi memlekete kazandıracağız. Bugün hafriyat çalışmalarını başlattık, yakında temel atma törenini de gerçekleştireceğiz. Ancak Bozüyük şunu bilmeli ki asıl iş bundan sonra başlıyor. Ben bu anlamda Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı'ya son derece güveniyorum. Birlikte güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum. Okul sadece binadan ibaret değildir. Onu güçlendiren ve ayakta tutan akademik kadrosudur, öğrencileridir, buradaki yüreklerdir. Allah tamamına erdirsin diyorum" dedi

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde hafriyat çalışmalarına start verildi.

Kaynak: İHA