Simav Belediyesi'nden Şehit Aileleri, Gazi ve Yakınlarına İftar

Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, şehit aileleri, gazi ve yakınlarına iftar verdi.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Eynal Kaplıcaları Firuze Salonu'nda gerçekleşen iftarda yaptığı konuşmada, gazilerin ve şehit yakınlarının değerli olduklarını ve her zamanki gibi yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.

İnsanların çalışarak pek çok makam ve rütbe elde edebileceğini anlatan Özkan, şöyle konuştu:
"Şehitlik ve gazilik rütbesi hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç karşılığında kazanılmaktadır. Bu makamdan rütbelerin en üstünü hiç şüphe yoktur ki şehitlik ve gaziliktir. Şehitlik mertebesine yükselmek hem Cenab-ı Hak katında hem de hak yolunda çok büyük bir şereftir. Şehit, Allah'ın huzurunda diri olarak hazır bulunup, nimetleri eşeceği ve cennete gideceğine şahit olunacağı için bu adı almıştır. Gazi ise Allah yolunda ve vatan uğruna savaştığı ve şehit olması istediği halde ölmeyip sağ kalan kimseye verilen bir addır. Gazide şehitlik mertebesine ulaşmak için savaştığından dolayı o da şehitler derecesinde kabul edilmiştir."
İftara, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Askerlik Şube Başkanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer, AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, daire müdürleri, esnaf odası başkanları, mahalle muhtarları, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak: AA