Seydişehir'de Biçerdöverler Denetleniyor

Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından 125 bin dekarda ekili hububatın hasadını yapan biçerdöverler, denetleniyor.

Seydişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, 2014 yılı hububat hasadının başlamasıyla birlikte biçerdöver kontrollerinin de hız kazandığını bildirdi.
125 bin dekarda ekili buğday, arpa, çavdar ve yulafın biçerdöverle hasat edildiğini ifade eden Ünüvar, hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte kurum bünyesinde uzmanlardan oluşturulan 3 ekibin kontrolleri sıklaştırdığını söyledi.

Dane kaybının en aza düşürülmesi amacıyla yürütülen denetimlerde ayrıca biçerdöverlerin bakım ve ayarlarının tam yapılıp yapılmadığının da kontrol edildiğini vurgulayan Ünüvar, şunları kaydetti:
"Hububat hasadı döneminde ekiplerimiz bölgeyi gezerek çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmaması için biçerdöver operatörlerinin belgeli olup olmadığını, yangın söndürme ekipmanları ile yardımcı eleman bulunup bulunmadığını, biçim yüksekliği, dane döküm durumu, elek ve elevatör, batör, kontrabatör gibi ayarlarının tam olup olmadığını denetliyor. Ortalama verime ilişkin bilgilerle biçerdöver sahibi, operatörü ve tarla sahibi hakkında kişisel bilgiler hasat denetim formuyla kayıt altına alınıyor."
Kaynak: AA