Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı

Burdur Valisi Hasan Kürklü özgür, bağımsız, çok sesli yazılı ve görsel basının demokrasinin güvencesi olduğunu bildirdi.

Vali Kürklü, Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 24 Temmuz 1908'da II. Meşrutiyetin yürürlüğe girmesiyle gazetelerin sansür memurlarına verilmeden basıldığını, bugünün sansürün kaldırılması olarak tarihe geçtiğini kaydetti.


Medya mensuplarının 24 Temmuz'u her yıl Basın Bayramı olarak kutladığını hatırlatan Kürklü, mesajında şu görüşlere yer verdi:
"Hitap ettiği toplumun önemli konularda sağlıklı bilgi edinme ihtiyacını karşılayan ve bulunduğu ilin veya bölgenin yararına kamuoyu oluşturan basın mensupları, kamuoyunda isteklerin yansıtıldığı iletişim şartlarının oluşmasında başroldedir. Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, tarafsız bir anlayışla yerine getiren basın, demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir. Özgür, bağımsız, çok sesli yazılı ve görsel basın demokrasinin güvencesidir. İşte bu nedenle basınımızın topluma karşı ciddi yükümlülükleri vardır. Bu sorumluluk içinden geçtiğimiz süreçte daha fazla önem arz ediyor."
Mesajında, kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarını tebrik eden Kürklü, Burdur'da hizmet veren tüm basın yayın kuruluşlarının ve basın mensuplarının da bayramını kutladı.
Kaynak: AA