Pakistan'da 13 Taliban Militanı Öldürüldü

Pakistan ordusunun ülkenin Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesinde Taliban'a karşı yürüttüğü operasyonda 13 militanın daha öldürüldüğü bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kuzey Veziristan bölgesinde bulunan Şaval Vadisi'ne hava operasyonu düzenlendi.

Operasyonda 13 militanın etkisiz hale getirildiği belirtildi.
Bölgenin üç büyük yerleşim yeri olan Miranşah, Mir Ali ve Boya'da 15 Haziran'dan bu yana yaptığı kara ve hava operasyonlarıyla kontrolü tamamen ele alan Pakistan ordusunun Şaval Vadisi'ne yaptığı hava akınlarıyla dağlık ve ormanlık alanlara kaçan Taliban militanlarının peşine düştüğü ifade edildi.
"Zarb-e Azb" adı operasyonda şimdiye kadar 450'den fazla militan öldürüldü, 31 asker hayatını kaybetti. Bölgede yaşayan yaklaşık 800 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı, yaklaşık 60 bin kişi de sınırı geçerek Afganistan'ın Host bölgesine yerleşti.
Pakistan Talibanı militanları, 8 Haziran'da Karaçi Uluslararası Havalimanı'na baskın düzenlemiş, baskında aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 29 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda 10 saldırganın 7'si öldürülürken 3'ü üzerlerindeki bombaları patlatarak intihar etmişti. Saldırı sonrasında Pakistan ordusu, militanların kalesi olarak bilinen Kuzey Veziristan bölgesine "Zarb-e Azb" adıyla geniş çaplı hava operasyonu başlatmıştı.
Kaynak: AA