Maliye Bakanı Şimşek, Batman'da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortadoğu'da hepimizin içini acıtan olaylar yaşanıyor" dedi.

Gercüş Kaymakamlığınca ilçeye bağlı 50 köy muhtarı ve vatandaşlara verilen iftar programında konuşan Şimşek, Kadir Gecesinde Allah'ın herkesi affetmesini dileyerek, bu gece herkesin Ortadoğu'daki zulmün sona ermesi için dua etmesini istedi.
Şimşek, şöyle konuştu:
"Sadece İsrail'den söz etmiyorum. Komşu ülkeler için de söylüyorum. Bu Kadir Gecesinde gelin birlik, kardeş, bir ve beraber olalım. Gelin, cahiliye döneminden kalan fitne fesadı, çözüm süreci ile ortadan kaldıralım."
Şimşek, ilçeye yaptıkları yatırımlardan bahsederek, temel önceliklerinin eğitim ve vatandaşların geleceği olduğunu belirtti.

Gercüş ilçesinin köyleriyle ilerleme kaydettiğini anlatan Şimşek, ilkokuldaki okullaşma oranının yüzde 99'a, ortaöğretimde yüzde 100, okul öncesinde yüzde 75'e ulaştığını, Gercüşlüler'in eğitim konusunda hassas olduğunu vurguladı.
Sağlığa önem verdiklerini dile getiren Şimşek, konuşmasını şöyle tamamladı:
''Sağlık da bizim için önemli. Sağlık da insana yapılan yatırımdır. Gercüş'te yapılan hastane sayesinde, eskiden ameliyat yapılamayan ilçede ufak da olsa yılda bin 500 ameliyat yapılabiliyor. İlçede 153 kilometre yol asfalt yapıldı. Su konusunda yazın sıkıntılar olabilir ama gidereceğiz. Her alanda üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Gercüş'te 12 bin kardeşimiz sosyal yardımlaşmadan yardım alıyor. Bütçe imkanları çerçevesinde bunu artıracağız."
Programa, Vali Azmi Çelik, Kaymakam Adem Ergül, HDP'li Gercüş Belediye Başkanı Abdulkerim Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kaynak: AA