Lozan’ın 91’inci Yıl Dönümü

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, Lozan Antlaşması’nın 91’inci yıl dönümünü kutladı.

Lozan’ın 91’inci Yıl Dönümü

Akmen, Lozan Anlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız ve eşit bir devlet olarak uluslararası toplum tarafından kabul edilmesinin sağlandığını ifade etti.

Sevgi Akmen, “Anlaşma ile kapitülasyonlar tamamen kaldırılmıştır. Bu açıdan Lozan, aynı zamanda ekonomik bağımsızlık belgesi olma özelliğine de sahiptir” dedi.

Diğer yandan Kurtuluş Savaşı ile kazanılan ve Lozan’da tescil edilen ulusal bağımsızlığın, 91 yılın sonunda çok önemli zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirten Akmen, “Yürütülen tutarsız dış politika ve uluslararası ilişkilerdeki yönetim yanlışlıkları sonucu sınırlarımızın güvenliği tehdit altındadır” diye konuştu

Son 12 yıldır uygulanan komşu ülkelerle sıfır sorun politikasının iflas ettiğini dile getiren Akmen, ülkenin uluslararası saygınlığı ile ilgili ciddi kaygıların oluştuğunu aktardı.

Başkan Sevgi Akmen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, Lozan Antlaşması’nın 91’inci yıl dönümünde, iç ve dış tehditlere karşın Lozan’ın kazanımlarına sahip çıkma kararlılığını bir kez daha tekrarlayarak, “Lozan Antlaşması’nın yıl dönümünde, Türk ulusunun kaderini değiştiren başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Lozan’ın unutulmaz kahramanı İsmet İnönü’yü bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA