Kırgızistan Maliye Bakanlığı’nın Yeniden Yapılandırılması Sürecine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı işbirliğinde Kırgızistan Maliye Bakanlığı'ndan üst düzey bir heyete Türkiye’de bir çalışma gezisi düzenlendi.

Kırgızistan Maliye Bakanlığı’nın Yeniden Yapılandırılması Sürecine Destek

TİKA ile Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı işbirliğinde Kırgızistan Maliye Bakanlığı'ndan üst düzey bir heyet Ankara’ya getirildi.

Kırgızistan Maliye Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılma sürecinde olduğu bir dönemde Türkiye’deki kamu mali sistemini ve bu sistemde uygulanan bilgi sistemlerini tanımak ve incelemek amacıyla Ankara’ya gelen heyet, çeşitli kurum yöneticileriyle bir araya geldi. Türkiye’de birtakım görüşmeler ve incelemelerde bulunan Kırgız heyete, Türk kamu mali sisteminde etkin rolü olan kurumların iş süreçlerine ve bu kurumlarca kullanılmakta olan bilgi sistemlerine yönelik tanıtımlar yapıldı.

Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ilgili birimlerinde üst düzey kabul görerek kendilerine sunumlar yapılan Kırgız heyet, iki ülke kurumları arasındaki işbirliğinin ilk aşaması olarak Ankara’ya gelerek yerinde inceleme fırsatı bulmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kırgız heyet üyeleri, Türkiye’de kullanılan kamu mali sistemlerinin kendileri için rol model teşkil edebileceğini ifade ettiler

Bir hafta süren görüşmelerin son gününde yapılan değerlendirme toplantısında, ziyaret edilen kurumların uzmanlarından oluşan bir heyetin Kırgızistan’a giderek ülkedeki mevcut sistemi incelemelerinin ve bir ihtiyaç analiz çalışması gerçekleştirerek bir yol haritası çizmelerinin faydalı olacağı değerlendirilmesinde bulunuldu. Başta TİKA olmak üzere kendilerine Türkiye kamu mali sistemine ilişkin tabloyu net bir şekilde görmelerine imkân sağlayan tüm kurumlara teşekkürlerini sunan Kırgız maliyeciler, kurumlar arasındaki işbirliğinin devam ettirilmesi temennisinde bulunarak Türkiye’den ayrıldılar

Kaynak: İHA