Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa

Elbistan KaymakamlığŸı ihtiyaç sahibi bin 541 aileye ramazan yardımında bulundu

Kaymakam Tuncay Akkoyun, Ramazan ayının başŸlaması ile birlikte yardıma muhtaç vatandaşŸların tespit çalışŸmalarına hız verdiklerini belirtti.

Akkoyun, Sosyal YardımlaşŸma ve DayanışŸma Vakfı (SYDV) tarafından muhtaç durumda olan kişŸilerin gıda gereksinimlerini karşŸılamak amacıyla önceliğŸin engelli, kimsesiz, dul ve yetim kişŸiler ile hanenin geçimini sağŸlamakla yükümlü ancak hastalık ya da engellilik nedeniyle çalışŸamaz durumda olan bin 541 ihtiyaç sahine 100 lira olmak üzere toplam 154 bin 100 lira ödendiğŸini söyledi.
İhtiyaç sahibi insanların her zaman yanlarında olduklarını İfade eden Akkoyun, vakfa müracaat eden tüm hak sahibi vatandaşŸlar için her türlü yardımın yapıldığŸını sözlerine ekledi.

- TürkoğŸlu'nda Ramazan Yardımı
TürkoğŸlu KaymakamlığŸı ihtiyaç sahibi bin 129 aileye gıda çeki dağŸıttı.
Kaymakam Serdar Kartal, yaptığŸı açıklamada, Sosyal YardımlaşŸma ve DayanışŸma Vakfı (SYDV) aracılığŸıyla bin 129 aileye 100'er liralık nakdi yardım yapıldığŸını belirtti.

Bayram öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşŸlara katkı sağŸlamayı amaçladıklarını ifade eden Kartal, yardımların nakit olarak verilmesindeki amacın insanların kendi ihtiyaçları doğŸrultusunda harcama yapması olduğŸunu söyledi.
Kartal, yapılan bu tür yardımlar ile devletin sosyal devlet olmanın gereğŸini yerine getirdiğŸini sözlerine ekledi.



 
Kaynak: AA