İsveç Kulu Gelişim Vakfı’ndan İftar Yemeği

İsveç Kulu Gelişim Vakfı tarafından Konya’nın Kulu ilçesinde iftar verildi.

İsveç Kulu Gelişim Vakfı’ndan İftar Yemeği

İsveç Kulu Gelişim Vakfı Başkanı Haydar Akan’ın organize ettiği iftara, İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan, Eski İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Osman Özkanat, İsveç Milletvekili Adayı Serkan Köse, Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Murat Tütüncü, Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Yurttaş, davetliler ve İsveç’ten gelen gurbetçiler katıldı.

İsveç Kulu Gelişim Vakfı Başkanı Haydar Akan, 14 Eylül 2014 tarihinde İsveç’te genel ve yerel seçimlerin yapılacağını belirterek, genel seçimlerde İsveç’te Sosyal Demokrat Parti’den Sultan Kayhan, Serkan Köse ve Hasan Dölek, Çevre Partisi Yeşiller’den Derya Uzel’in aday olduğunu söyledi.

Kulu’dan 3, Cihanbeyli Yeniceoba’dan da 1 olmak üzere 4 milletvekili adayın bulunduğunu ifade eden Akan, “İsveç’te yaşayan Kululu ve Türk vatandaşlarımızın seçilecek olan milletvekilli adaylarımıza ciddi bir destek için sandığa giderek oy kullanması gerekiyor. İsveç’te yaşayan Kululuların göçünün 50. yılında İsveç Parlamentosu’nda ve belediyelerinde bizlerden temsilcilerin bulunmasını arzu ediyoruz. Milletvekili seçilecek aday gençlerimiz yarın yeni gençlerinde ülke yönetimine talip olmalarına ilk adımı atmış olacaklar” diye konuştu.

2015 yılının Kulu’dan İsveç’e göçün 50. yılı olduğunu hatırlatan Akan, “Göç veren ilçe olarak Kulu’nun da bir dizi etkinlikler yapmasını bekliyoruz. Başta belediye olmak üzere sivil toplum örgütlerinin de iş birliğiyle bu etkinliklerle ilerisinin yurt dışına göç edenlerle Kulu’daki yakınları arasındaki bağların güçlendirilmesini arzu ediyoruz. Kulu’dan göç eden 75 bin kişinin başta İsveç olmak üzere Avrupa’nın çeşitli devletlerinde iş ve ikamet sahibi oldu. Göç edenlerin ülkemizle bağlarının geliştirilmesi karşılıklı iş birliği ve fedakarlığa bağlı” şeklinde konuştu.

Sosyal Demokrat Parti’den milletvekili adayı Serkan Köse ise, Türkiye İsveç ilişkilerinin daha sağlıklı olması ve diğer açılardan Türkiye’yi temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklarını, İsveç’teki Türklerin haklarını koruyup kendilerini temsil edeceklerini söyledi.

Köse, seçimlerde Kuluların sandık başına giderek oy kullanmalarının sağlanmasını istedi.
Kaynak: İHA