İspanya'da Muhalefetten İsrail'e Kınama

İsrail'in Gazze'ye yönelik yürüttüğü ve her gün onlarca kişinin ölümüne yol açan saldırılar, İspanyol meclisindeki komünist görüşlü Birleşik Sol ve Yeşiller'den oluşan "Çoğulcu Sol" adlı siyasi grup tarafından kınandı.

"Çoğulcu Sol" grubundan milletvekilleri, İspanya meclis binasının önünde toplanarak basına açıklama yaptı. Bazı sivil toplum örgütleri, entelektüeller ve sendikalar tarafından imzalanan ve İspanyol meclisine sunulan bildiride, "Gazze'de yaptığı katliamdan dolayı" İsrail hükümeti kınandı.
Bildiride, Filistin halkına yönelik saldırıların bir an önce sona erdirilmesi istendi. Ayrıca İspanyol hükümetinin, "İsrail'in Gazze'deki soykırım yapmasına karşı pozisyonunu" öğrenebilmek için Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo acil olarak Meclis Dışişleri Komisyonu'na çağrıldı.
İspanya'da ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi de (PSOE) geçen hafta yaptığı açıklamada, Gazze'deki durumdan dolayı İspanyol hükümetinin tavrını öğrenmek üzere Margallo'yu acil olarak Meclis Dışişleri Komisyonu'na çağırmıştı.
İspanyol hükümeti, bu zamana kadarki söylemlerinde "İsrail'in kendini savunma hakkına saygı duyduğunu" belirterek, taraflara ateşkes çağrısında bulunmuştu.
Kaynak: AA