İskenderun’da Kur’an-ı Kerim Ziyafetinde Filistin İçin Dua Edildi

İskenderun’da Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kur’an-ı Kerim ziyafetinde Filistin’de ve dünyanın birçok bölgesinde zulüm gören Müslümanlar için dua edildi.


İskenderun’da binlerce kişi, Kur'an-ı Kerim okuma dünya birincileri olan Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien ve İranlı Abdullah Ebul Kasım'ı dinlemek için Atatürk anıt alanını doldurdu.

İskenderun Belediyesi’nin Ramazan kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim ziyafetinde sema gösterileri sunuldu ve ilahiler okundu. İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan yaptığı konuşmada, dünyanın birçok bölgesinde Müslümanların zulüm gördüklerini ve birlik beraberlik sağlanmadığı için bu zulümlerin yaşandığını dile getirdi. İsrail’in Ramazan ayında Filistinlilere bomba yağdırdığını belirten Taştan, “Bu zulme ne yazık ki Türkiye’den başka ses çıkaran yoktur. Ramazan ayının İslam alemine hayırlar getirmesini ve zulüm altındaki kardeşlerimize kurtuluş getirmesini diliyor ve Allah İsrail’i kahretsin diyorum” şeklinde konuştu

Daha sonra kısa bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise mübarek Ramazan ayını İskenderun halkına en iyi şekilde yaşatmaya çalıştıklarını, Başbakan’ın izinden gittiklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okuma dünya birincileri olan Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien ve İranlı Abdullah Ebul Kasım okudukları Kuran’ı Kerim ile dinleyenleri manevi doyuma ulaştırdılar. Finalde ise başta Filistin olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde zulüm gören Müslümanlar için Arapça duayı Abdurrahman Sadien ve Abdullah Ebul Kasım birlikte yaptılar. Gecenin sonunda dünya birincilerine plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA