İskenderun Belediyesi'nden Ramazan Etkinliği

İskenderun Belediyesi tarafından Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında dünya birincisi olan Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien ve İranlı Ahmet Ebul Kasimi'nin katıldığı ramazan etkinliği düzenlendi.

İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, Atatürk Anıt Meydanı'nda yapılan etkinlikte yaptığı konuşmada, ramazan aynın Kur'an ayı olduğunu, böylesi bir ayda dahi Müslümanların öldürüldüğünü söyledi.

Müslümanlara yönelik saldırıların devam ettiğini fakat Türkiye dışında bütün dünyanın sessiz kaldığını belirten Taştan, "Barış için kurulmuş birtakım teşkilatlar, barışı kendilerine reva görebiliyorlar fakat söz konusu Müslüman olunca kıllarını kıpırdatmıyor" dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kenti yeniden inşa edeceklerini belirterek, "Burada sizlerin desteği çok önemli. Bana bu görevi veren, beni buraya layık gören cumhurbaşkanımız, başbakanımız, mazlumların lideri, mağdurların babası Recep Tayyip Erdoğan'a da buradan çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Katılımcılar, konuşmaların ardından sahneye çıkan Abdurrahman Sadien ve Ahmet Ebul Kasimi'nin okuduğu sureleri gözyaşları içinde dinledi. Programda, ilahiler okundu, semazen gösterisi yapıldı.
Öte yandan, havanın sıcak olması nedeniyle vatandaşlara dondurma ikram edildi.
Kaynak: AA