Giresun’da Fındık Hasadı Başladı

Giresun’un Espiye ve Yağlıdere ilçelerinde üreticiler bahçeye girdiler.

Giresun’da Fındık Hasadı Başladı

Espiye ve Yağlıdere ilçelerinde son günlerde artan hava sıcaklığı ile olgunlaşan fındıklar toplanmaya başlandı. Espiye ve Yağlıdere ilçesinde güneye bakan yamaçlardaki bahçelerde yetişen fındık, yere düşmeden dalında toplanmaya başlandı. Fındık üreticisi Mustafa Çayan, zirai dondan dolayı bir çok köylerde fındık yok. Var olan bahçelerimizde ise hava sıcağından dolayı fındıklar yandı. Fındıklar daha çok yanmadan ve dökülmeden toplamaya başladıklarını söyledi.

Fındığın dalından yere düşmesini beklerken üreticilerin ise bayram dan sonra fındık toplamaya başlayacağını ifade eden Çayan, dalından toplayan üreticilerin bahçelere girdiklerini kaydetti.

Fındıkların olgunlaşmaya başlamasıyla fındık sahibi olan gurbetçiler de İstanbul ve Bursa’dan köye dönüş yapmaya başladığını kaydeden Mustafa Çayan, "Fındık bu yıl yok denecek kadar az. Olanı da son günlerdeki güneş yaktı. Bizlerde fındığın daha çok yanmaması için toplama başladık“ dedi.

Espiye Ziraat Odası Başkanı Raif Uçar ise fındığın tam olgunlaşmadan toplanmamasını, yığında bekletilmemesini, üzerinin naylon örtülerle örtülmemesini ve iyice kurutulmadan pazara indirilmemesini istedi.
Kaynak: İHA