Didim Chp’de Safinaz Canbolat Adaylığını Açıkladı

30 Mart yerel seçimler öncesinde CHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevine atanan Safinaz Canbolat, 26 Temmuz Cumartesi günü yapılacak olan CHP İlçe Kadın Kolları seçiminde yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Didim Chp’de Safinaz Canbolat Adaylığını Açıkladı

Parti binasında yapılan bası açıklamasına CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş ile CHP’li kadınları katıldı.

Basın açıklaması öncesinde konuşan CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş 26 Temmuz’da İlçe Kadın Kolları seçimi olacağını belirterek “Seçimlerde aday olmak herkesin demokratik hakkı… CHP’de seçim bitmez diyorlar, evet bitmez çünkü biz dinamik ve demokrasiyi özümseyen bir yapıya sahibiz.” dedi.

Karataş yerel seçim sürecinde kendisi gibi kayyum olarak Safinaz Canbolat’ın da Kadın Kollarından görev aldığını ifade ederek, “Karınca kararınca yaptığımız çalışmalarla bir yerlere geldik. Kadın kolları çok emek veren geniş bir aile, seçim sizlerin sayesinde kazanıldı.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için önümüzdeki günlerde yoğun bir çalışma içine gireceklerini dile getiren Karataş “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilgi yoğun, artık vatandaşlarımızı Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak istiyorlar. Şu oldu bu oldu içimize sindiremiyoruzu geçelim, bu seçimlerde Türkiye’de demokrasinin devam edip etmeyeceğini, rejimin değişip değişmeyeceğini, federasyon mu Cumhuriyet mi olarak devam edip etmeyeceğimizi oylayacağız. Benim gözümde bu seçimler Cumhurbaşkanlığı seçimleri değil ülke bütünlüğünün oylanmasıdır. Bu bir gerçektir. Bu bağlamda sizlerden de bu çalışmalara gönülden katılmanızı istiyorum.” dedi.

Karataş konuşmasının sonunda her iki adaya başarılar diledi.

Daha sonra konuşan CHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Safinaz Canbolat yerel seçim sürecinde 45 günlük zorlu süreci hep birlikte atlattıklarını ifade ederek,bu zorlu sürecin başarılı şekilde tamamlandığını söyledi.

Canbolat 26 Temmuz Cumartesi günü yapılacak olan Kadın Kolları Olağanüstü kongresinde Kadın Kolları Başkanlığına aday olduğunu söyledi.

Canbolat seçileceği takdirde yapacaklarını şöyle sıraladı; “Kadın Kollarımızda birlik ve beraberliği sağlamak, üye sayısını arttırmak, sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapıp vatandaşların dilek, şikayet ve isteklerini dinleyerek yetkili makamlara iletmek, mahalle ve siteleri ziyaret ederek sorunları tespit ederek, ilgili kurumlara bildirip takibini yapmak, Kadın, çocuk ve gençlerin sorunlarına önem vermek ve çözüm yollarını arayarak onlara yardımcı olmak, okul aile birlikleri ile görüşerek öğrenci, öğretmen ve velilerin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okullardaki eksikliklerin tespiti ve giderilmesi için birlikte hareket etmek, Büyükşehir belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun sosyal projesi olan AYBA’nın Didim’de de faaliyete geçmesi için gerekli girişimleri yaparak ilçemizdeki yaşlı kimsesiz ve ihtiyaç sahibi herkese yardımcı olmak, ilçe belediyemizi ilgilendiren sorunları tespit edip, yetkilileri bilgilendirmek ve takibini yapmak. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın aile içi şiddete maruz kalmalarını önlemek amacıyla her türlü alanda haklarını savunmak ve mücadele etmek ve bu konuda ilçe örgütümüzden destek alarak parti içi eğitimler ve uzman elemanlarla yardımcı destek sağlamak. İş ve çalışma hayatında kadınlara yönelik negatif ayrımcılığın kaldırıldığı, eğitim ve öğretim hakkında yoksun bırakılmadığı, kadın-erkek ayrımcılığının yapılmadığı, kadınlarımızın eş seçme evlilik ve boşanma gibi temel haklarının tanındığı, şiddet fiziki ve psikolojik basının bulunmadığı bir yaşam dileğiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım”
Kaynak: İHA