Çks Süresi 29 Ağustos’a Kadar Uzatıldı

Kütahya’nın Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ceylan, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresinin 29 Ağustos tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.

Çks Süresi 29 Ağustos’a Kadar Uzatıldı

Ceylan, olası çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla çiftçilerin 2014 üretim yılı ÇKS başvuru süresinin 29 Ağustos tarihi mesai bitimine kadar uzatıldığını söyledi.

Çiftçiler için hayati önem taşıyan süre uzatımıyla ilgili değişiklik kararının ilçe genelindeki köy ve beldelere ulaştırıldığını ifade eden Ceylan, yürürlükteki yeni Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği gereğince 2014 üretim yılına ilişkin ÇKS başvurularının 30 Haziran 2014 tarihinde sona erdiğini ancak, olası çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından çiftçilerin 2014 üretim yılı ÇKS başvuru süresinin Yönetmeliğin Geçici 1'inci Maddesi hükümleri doğrultusunda 29 Ağustos 2014 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldığını bildirdi.
ÇKS kaydı ya da güncellemelerini yapmayan üreticileri uyaran İlçe Müdürü Ali Ceylan, mağduriyet yaşamamaları için çiftçi kardeşlerimizin 29 Ağustos 2014 tarihine kadar ÇKS işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA