Burhaniye Uygulamalı Bilimler’de Yüksek Lisans Programı

Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda yüksek lisan programı açılması kararlaştırıldı.


Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Uluslar arası Ticaret ve Pazarlama Ana Bilim Dalında yüksek lisans açılması için YÖK’’den onay geldiğini anlatan Müdür Doç. Dr. Mehmet Emin Akkılıç, Eylül döneminde öğrenci alımına başlanacağını söyledi.

Okuldaki öğrenci sayısının önümüzde dönemde 900’e çıkacağını anlatan, Doç. Dr. M. Emin Akkılıç, körfezde böyle bir programın ilk defa açılmış olacağını söyledi.

Programın açılmasına sevindiklerini anlatan Akkılıç, “Körfezde böyle ilk defa bir program açılıyor olması bizi son derece mutlu etti. Bu master programına alınacak öğrenci sayısından ziyade, prestij açısından son derece önemlidir. Çünkü, yüksek okulumuzun akademik kadro açısından hem nitelik hem de nicelik açısından yeterli görülüp master programına onay verilmiş olması son derece önemlidir. Bu program, sadece mezun öğrencilerimize yönelik değil, aynı zamanda körfezde uluslar arası ticaret ve pazarlama alanında master yapmak isteyenler için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum, Her zaman ifade ediyorum. Burhaniye’miz de, körfezimizde her türlü potansiyel var. Yeter ki bu potansiyeli harekete geçirelim. Bunun için hiçbir engel görmüyorum. Bun dan 3 yıl önce böyle bir programdan söz edilseydi. Kimse inanmazdı. Ulusal ve uluslar arası sempozyumlara ev sahipliği yapıyoruz. Son iki yaz döneminde 10’u aşkın ulusal ve uluslar arası sempozyum düzenledik. Bu sayede 2 bini aşkın akademisyen Burhaniye’yi ve körfezi tanıma fırsatı bulmuştur. Eylül ayında biri ulusal, biri de uluslar arası olmak üzere iki sempozyum gerçekleştirilecektir Bu sayılar artarak devam edecektir. Bu master programının yüksek okulumuza, Burhaniye’mize, körfezimize hayırlı olmasını diliyorum. Yapılanlarla yetinmeyeceğiz. Öğrenci sayımızı artırmak için bir çok bilimsel aktiviteyi gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA