Bilecik'te Şehit ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği

Bilecik 2'nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği verildi.

Bilecik'te Şehit ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği

Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2'nci Jandarma Eğitim Komutanlığında şehit ve gazi aileleriyle birlikte orucunu açtı. İl Müftüsü Necati Akkuş'un yaptırdığı duanın ardından yaptığı konuşmada, Vali Nayir, fert ve millet hayatında, kutsal sayılan değerlerin bulunduğunu her insanın bu değerlere bağlı olması, gerektiğinde bunlar için kanını ve canını vermesi, dini ve milli bir görev olduğunu belirtti.

Nayir, “Atalarımız, kutsal vatan topraklarının savunması; namus, şeref ve mukaddesatımızın korunması için kanlarını, canlarını vermişler, şehadet şerbetini içmişlerdir. İnsanlar pek çok rütbe ve unvan elde edebilir. Bu rütbelerin başında hiç şüphe yok ki, şehitlik ve gazilik gelir. Çünkü bu rütbeler hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Hem hak katında ve hem de halk yanında şehadet mertebesine yükselmek, büyük bir mazhariyettir. Biz şehitleri aramızdan ayrılmakla öldü sanıyoruz. Oysa onlar ölmüş değillerdir. Bizim, mahiyetini bilmediğimiz bir hayat ile yaşamaktadır" dedi.

Yemeğe, Vali Nayir'in eşi Münevver Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Mennan Çokhızlı, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanı Albay Mehmet Yiğit,Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak ile şehit ve gazi aileleri de katıldı.

Kaynak: İHA