Bilecik'te Fazla Yolcu Alan Minibüsçülere Denetim Yapıldı

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından toplu taşımacılık yapan minibüslere yönelik fazla yolcu uygulaması yapıldı.

Bilecik'te Fazla Yolcu Alan Minibüsçülere Denetim Yapıldı

Atatürk Bulvarı üzerinde yapılan uygulamada şehrin değişik güzergahlarında yolcu taşımacılığı yapan minibüsler denetlendi. Uygulamada fazla yolcu taşıdığı tespit edilen minibüs sürücülerine 65 TL cezai işlem uygulandı. Fazla yolcu alan minibüslerden, fazla yolcular indirilirken bu durum yolcular tarafından tepkilere neden oldu. Minibüs sürücüleri uyaran Bilecik Trafik Ekipleri Amiri Komiser İlhan Akar, herkesin trafik kurallarına uymasını isteyerek, “Her zaman olduğu gibi trafik öncelikli olduğu için kontrol etmekteyiz. Kazaları azaltmak amacıyla ve kaza olduğu anda yaralı sayısını düşürmek amacıyla başlayan başta emniyet kemeri olmak üzere fazla yolcu ya da aşırı derecede önem veriyoruz. Özellikle pazar olması nedeniyle pazar pazarından aşırı derece yolcu alan minibüsçülerin ihbarlarını alıyoruz. Bunlarla ilgili yoğun bir şekilde uygulamaları devam ettiriyoruz. Fazla yolcu olduğu takdirde cezai işlemi uyguluyoruz. Ayrıca seyir halinde olan bu araçlarda bazı değişiklikler var. Bu teknik değişiklikler egzoz gibi film gibi bu tür değişikliklerde araçlarda gerekli bağlama işlemlerini yapıyoruz. Vatandaşlar bununla ilgili duyarlı olursa iyi olur yani öyle olursa ne vatandaşlar zor durumda kalır nede biz bu cezaları uygularken zevk alıyoruz. Herkes kurallara uyduğu takdirde kimse ceza uygulamaz” dedi.

Minibüste fazla yolcu bulunduran ve ceza ödemek zorunda kalan sürücüler ise bundan sonra yolcu kapasitesinin üzerine çıkmamaya özen göstereceklerini söylediler.
Kaynak: İHA