Başkan Dinç’ten Japonlara Destek Sözü

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’ya Türk-Japon ortaklığı ile ciddi bir yatırım hamlesi gerçekleştiren Sumitomo Rubber Industries şirketi yöneticileri ile bir araya geldi.

Başkan Dinç’ten Japonlara Destek Sözü

Ziyarette firmanın CEO'su Norifumi Fujimoto, şirket bünyesinde istihdam edilecek Japon çalışanlar için Çankırı’da gerekli koşulların sağlanması ile ilgili bazı istek ve önerilerde bulundu.

Japon çalışanların iyi şartlarda yaşamalarını ve Çankırı’ya uyumlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirten Fujimoto, Japon restoranı, konut şartlarının iyileştirilmesi, konut potansiyelinin arttırılması, çalıştırılacak personelin eğitim düzeylerinin yükseltilmesi ve sağlıklı yaşamın devamı için spor aktiviteleri ile ilgili isteklerini dile getirdi.

Japon yatırımcıların gelmesi ile birlikte oluşan Türk Japon dostluğunun gelişmesinden duyduğu memnuniyeti belirten Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç “Kardeşiniz olarak sizlerin Çankırı’da olmaktan mutluluk ve huzur duyacağınız ne varsa yapmaya hazırım.” dedi.

Yatırımcı şirketin isteklerine çözümler sunan Başkan Dinç, anlaştıkları bir işletme bünyesinde Japon mutfağına ait istedikleri lezzetleri sunabileceklerini, konut sıkıntısının birkaç yıl içinde çözülmesini arzu ettiklerini, eğitim konusunda müşterek projeler planlayabileceklerini ve özellikle kadın çalışanların belediye tarafından hizmete açılan 80. Yıl Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinin spor ve diğer aktivitelerinden faydalanabileceklerini anlattı.

Başkan Dinç, Türk-Japon dostluğunu daha da anlamlı kılmak adına Eylül ayında Japonca kurslarına başlayacakları kaydetti.

Kaynak: İHA