Yabancı Plakalı Araçlara Sıkı Denetim

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ve tatilini geçirmek için Türkiye'ye gelen yabancı plaka araçlara yönelik denetimlerin artırılacağı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan, yazılı açıklamaya göre, yabancı plakalı araçların trafik ve emniyet bakımından denetimlerinin sağlanması, bu araçların ve sürücülerinin üzerinde denetimleri artırmak, sürücülerinin ihlal ettikleri trafik kurallarının karşılığı olan idari yaptırımların uygulanmasını sağlamak ve olası kazaların önüne geçebilmek amacıyla denetimlerin daha sıkı yapılacağı açıklandı.
Araç ve sürücü denetiminin de ayrı bir öneminin belirtildi açıklamada, "İlimizdeki Suriyeli vatandaşların kullanmış olduğu araçların, trafik güvenliğini etkileyecek her türlü olumsuz davranışlarına müdahale edilerek, diğer araç sürücülerinin de can ve mal güvenliğinin korunması sağlanacaktır. Bu konuda İl Emniyet Müdürlüğümüzce zaman ve mekan mefhumuna bakılmaksızın denetimler aralıksız sürdürülecektir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA