Schumacher Göz Kırparak İletişim Kurduğu İddia Edildi

Kayak kazası sonrası tedavisi süren eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in gözlerini kırparak çevresiyle iletişim kurduğu öne sürüldü.

İngiliz basını, tedavisi, İsviçre'deki Lozan Üniversitesi Hastanesi'nde devam eden 45 yaşındaki eski Formula 1 pilotunun, göz kapaklarını oynatarak sorulara yanıt verdiğini ve ailesiyle iletişim kurduğunu ileri sürdü.
Habere göre, hala yatağa bağlı durumdaki Schumacher'in doktorları, Alman sürücünün bir süre sonra ağızla kontrol edilebilen bir elektronik sandalyede dik pozisyonda oturabileceğini ifade etti.

Doktorlar ayrıca Schumacher'in rehabilitasyon sürecinin sonraki aşamasına, tıbbi müdahale için uygun hale getirilen ailesine ait evde devam edileceğini de söyledi.

Formula 1'de 7 şampiyonluğu bulunan Schumacher, Fransa Alpleri'nde 29 Aralık 2013'te kayak yaparken düşmüş ve başını kayaya çarparak ağır yaralanmıştı. Kazanın ardından Fransa'daki Grenoble Hastanesi'nde ameliyat edilen Schumacher'e ocak ayı sonunda verilen narkoz azaltılmış ve yapay komadan uyandırılma sürecine geçilmişti.
Efsanevi pilotun 16 Haziran'da komadan çıktığı açıklanmış ve Grenoble Hastanesi'nden taburcu edilerek uzun rehabilitasyon süreci için tedavisinin Lozan Üniversitesi Hastanesi'nde sürdürülmesine karar verilmişti.
İsviçreli uzman nörolog Dr. Erich Riederer, 6 aylık koma periyodunun ardından yaptığı açıklamada, Schumacher'in beyninde "kalıcı hasar" bulunduğunu vurgulayarek, "Önümüzdeki üç ay içinde yardım almadan tek başına oturmayı başarması ve 6 ay içinde tekerlekli sandalye kullanabilmesi başarı sayılır" değerlendirmesini yapmıştı.
Kaynak: AA