Manavgat Arıtma Tesisleri'nin Atıklarının Boş Araziye Salındığı İddiası

Büyükşehir Yasası ile Antalya Su ve Atıksu İdaresine (ASAT) geçen Kum mevkisindeki Manavgat Arıtma Tesisleri'nin kanalizasyon atıklarının, kapasite artırımına gidilmemesi yüzünden yandaki boş araziye bırakıldığı iddia edildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Arı ve zabıta ekipleriyle Kum mevkisinde incelemelerde bulundu.
Sözen, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, gördüğü manzaradan üzüntü duyduğunu dile getirdi. Arıtma tesisinden bırakılan atıkların yaydığı kokunun Manavgat'ın her yerinde hissedildiğine değinen Sözen, şöyle konuştu:
"Manavgat dünyaya hitap eden bir yer. Turizmin gözbebeği. Bu rezillikle mi biz Manavgat'ı dünyaya taşıyacağız? Bu kepazelikle mi Manavgat Belediyesine alternatif olabileceksiniz? Bu kepazelikle mi bu tesisleri taşıyabileceksiniz, sorumluluk üstleneceksiniz? Böyle birşey olamaz. Üzüntü duyuyorum ve bir saattir de bu kokunun içinde utanç duyuyorum. Burada devasa 20 milyonluk bir yatırımımız var, stadyumumuz var. Yarın burada festivallerimiz yapılacak. Binlerce vatandaşı buraya mı getireceğiz? Gerekli tespitleri yaptık. Arkadaşlar gereken tutanakları tuttu. Çevre Müdürlüğüne de bildireceğiz. Burayı temizletip kapattıracağız ve takibini de yaptıracağız."
Başkan Sözen, tesisin kapasitesinin yetersiz kaldığını daha önce de birçok kez dile getirdiklerini ifade etti.

Sorumlu kimse bunun takibini yapacaklarını belirten Sözen, şunları söyledi:
"Sadece burası değil, Çolaklı'nın, Ilıca'nın tesislerinin de yetersiz olduğunu anlattık. Fakat ilginç bir şekilde bu tesisin bağlı bulunduğu MATAB, köye hizmet götürme birliği olarak kullanıldı. Asli görevlerinden çıkarak siyasete alet edildi, siyasi zemin olarak kullanıldı. Bugün de bunun ıstırabını yaşamaya başladık. Bunun ceremesini şuan halk çekiyor."
Kaynak: AA