Köylüler Kadınlı Erkekli Hijyen Eğitimine Katıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, çok sayıda meslek grubu için başlatılan hijyen eğitimleri devam ederken, bir ilk gerçekleştirildi.


İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Kuyumcu köyünde düzenlenen eğitime kadınlı erkekli 59 kişi katıldı.

Kuyumcu köyünde kendi ürettikleri meyve ve sebzeleri pazarda satan köylü vatandaşlar da hijyen eğitimine katıldı.

Köydeki ilkokulda verilen eğitime 59 kişi iştirak etti. Eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olan vatandaşlar belge almaya hak kazandı. Kursa katılmaktan mutlu olduklarını bildiren köylüler, eğitim için gelen yetkilileri teşekkür etti.

Hatice Can, “Buraya belge almaya geldik. Bilmediklerimiz öğendik. Ayağımıza kadar geldiler. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Zülkade Çivi ise, “Hijyen eğitimi aldık. Ayağımıza kadar geldiler. Allah razı olsun. Biz pazarda sebze meyve satıyoruz. Bilmediklerimizi de öğrendik” dedi.

Sevim Ok da, emeği geçenlere teşekkür etti. Aziz Topal da, “Köyümüzde acılan bu kurstan dolayı tüm arkadaşlara ve müdürlerimize teşekkür ederiz. Bu hizmet ayağımıza geldi. Hijyen eğitimini aldık” dedi.

Nebahat Ok, “Kendi ürünlerimizi satıyoruz. Bu gün hijyen belgesi almak için toplandık. Bilmediğimiz şeyler varmış öğrendik. İyi oldu” dedi.

Vatandaşlara teşekkür eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin” Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak hijyen eğitimlerine devam ediyoruz. İlk defa, Kuyumcu köyünden böyle bir talep geldi. 59 kişiye bu gün meyve sebze satış elamanlığı hijyen eğitimi verildi.

Vatandaşların ilgisi gerçekten bizi memnun etti. Biz de bu isteğe cevap vermek için bu Pazar günü geldik. Hijyen eğitimini tamamladık. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kurs öğretmeni Kadriye Atak da, “Hijyen eğitimi konusunda bu gün bir ilki gerçekleştirdik. Daha önce şehirde yaptığımız eğitimler için bu gün Kuyumcu köyüne geldik. Burhaniye’nin Kuyumcu köyündeyiz şu an. Köylülerimizin katılımı gayet güzeldi. Kadınlar daha ilgiliydi bu konuda. Verimli bir eğitim olduğunu düşünüyoruz. Bilmediklerini öğrendiklerini söylediler. Yapılan sınavda da başarılı oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Katılım ve ilgileri için” dedi.

Kaynak: İHA