Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli'de Sakal-ı Şerif ziyarete açılacak.

Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi'nde Sakal-ı Şerif'in ziyarete açılacağını söyledi.

Kırklareli Hızırbey Camisi ile Kapan Camisi'nde teravih namazının ardından vatandaşların ziyarette bulanabileceklerini ifade eden Bayrak, "Efendimizin sakalını görmeyi herkes ister. Mübarek ayda yaptığımız ibadetlerimizi Sakal-ı Şerif ziyareti ile taçlandırmış olacağız. Hızırbey ve Kapan Camisi'nde ziyarete açılacak Sakal-ı Şerif'i salavat eşliğinde görmesini ve böyle bir fırsattan istifade etmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

- Uygulamalı girişimcilik kursu düzenlenecek
Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kırklareli Hizmet Merkezi Müdürü Tarık Altuntaş, Kırklareli İl İstihdam Kurulu toplantısında alınan karara göre, uygulamalı girişimcilik kursları düzenleneceğini belirtti.

Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İşkur, Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve KOSGEB iş birliğinde uygulamalı girişimcilik kursları açacaklarını söyledi.

Kursların 70'er saat süreceğini ifade eden Altuntaş, başvuruların İşkur Kırklareli Müdürlüğü'ne yapılacağını belirtti.

Uygulamalı girişimcilik kursları ile yeni istihdam olanakları sağlamak istediklerini vurgulayan Altuntaş, açılacak 10 kurs ile 300 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA