Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı ve Davutoğlu'nu suçladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında iktidara yönelik sert suçlamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı ve Davutoğlu'nu suçladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşutu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu ortadoğu politikasıyla ilgili sert bir şekilde eleştirirken, 'Ortadoğu'da akan kanın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ikilisidir' suçlamasında bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

BM Genel Sekreteri Ortadoğu'da pek çok ülkeyi gezecek, taraflarla konuşacak. Türkiye hesapta yok. Niye yok? Çünkü Türkiye'nin bölgede ağırlığı kalmadı. Türkiye'nin sözü nerede dinleniyor? Suriye'de mi? Irak'ta mı? Bir Katar'da bir Suudi Arabistan'da dinleniyor. Batılılar biliyorlar mı biliyorlar, BM genel sekreteri de biliyor. Türkiye artık bu defterde yok.

Mahmud Abbas'ın yaptığı açıklama çok önemli. Bu açıklama gizleniyor, tartışılmıyor. Ne diyor Mahmud Abbas 'Tabi bu olaylar gerçekleştikten sonra biz tüm dünya ülkeleriyle ateşkesin sağlanması için çabamızı devam ettiriyoruz. Aynı şekilde Batı Şeria'da sürekli bir şekilde Filistinli gençlerle israilliler arasında çatışma çıkıyor.

Ortadoğu'da akan kanın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ikilisidir. Bakın, bilginler bir araya gelmişler olaylar tartışılıyor. Erdoğan da katıldı. Ortadoğu'daki örgütleri anlatıyor. “Bu örgütler Müslüman kardeşleri katlediyorlar. Akan kan Müslüman kanıdır”

Diyorlardı ya, efendim biz oraya ilaç gönderiyor, insani yardım malzemesi gönderiyoruz, gizli gönderiyoruz. Dosyanın kapağını açtık. İnsani yardım malzemesi değil giden füzeler, silahlar. Kime gidiyor? El Kaideye ve IŞİD'e gidiyor. Ne diyor? Müslüman Müslümanı öldürür mü diyor. Öldüren de sensin. Onun eline silah veren sensin. Utanmadan bunu söyleyen de sensin. Böyle bir tablo olabilir mi?

Adana MİT bölge başkanının haberi yok. TIR'ları yüklemişsin götürüyorsun. Bu tablodan hepimizin ders çıkarması gerekiyor. Nasıl ders çıkaracağız sandığa gideceğiz. Ya Ortadoğu bataklığına sürükleneceğiz, ya çıkacağız. Seçim kimin? Seçim yurttaşların. Kimse haberim yoktu demesin. Efendim orada silah vardı yoktu onu da demesin. O silahlar Türkmenlere gidiyordu, hayır efendim Türkmenler silah falan gittiği yok. Kimsenin de sahip çıktığı yok. Dosyada bunların hepsi var fotoğrafları, filmleri var. neden gizlilik kararı koyuyorlar? Vatandaş öğrenmesin diyor.