İsrail'in Gazze Saldırıları

Ardeşen'de bir araya gelen siyasi partiler ve sivil toplum platformu üyeleri, Gazze'ye yönelik saldırıları sebebiyle İsrail'i protesto etti.

Ardeşen Belediye binası önünde bir araya gelen siyasi partiler ve sivil toplum platformu üyeleri, ilçe merkezine kadar yürüdü.
Yürüyüşün ardından Ardeşen Filistin Gönüllüleri Sözcüsü Kadir Kaptan, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in Müslüman Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama giriştiğini söyledi.

Kaptan, İsrail'in Gazze'ye ve Gazze Müslüman halkına yönelik saldırılarının devam ettiğini belirterek, "İsrail kan kusmaya, vahşet uygulamaya, insanlıkla arasındaki mesafeyi açmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler, ABD ve başta İngiltere olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri İsrail'in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendiriyor" dedi.

İsrail'in daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü davranışı yapabilecek karakterde olduğunu ifade eden Kaptan, şunları kaydetti:
"İsrail 1948'den itibaren korsan devlet pozisyonunu hiç terk etmedi. Filistin ve Filistinli Müslümanlar, 1948'den bu yana İsrail'e topraklarını zorla kiraya veren ev sahibi durumundadır. Sonuç, kiracısı tarafından katledilen ev sahibi Filistinliler. Sadece Müslüman olduğu için, kıblesi Mekke olduğu için, peygamberi Hazreti Muhammed olduğu için İsrail'in kurşunlarına hedef olan Filistinliler, Gazzeliler. İsrail on gündür karadan, havadan, denizden bombalıyor, yaralıyor, öldürüyor. İnsanların üzerine ölüm bombaları yağdırıyor."
Konuşmanın ardından Filistin'de hayatlarını kaybedenler için dua edildi.
Kaynak: AA